Nei til strippere

Kvinnene fikk ikke ha strippere på festen, da de mannlige kollegene ble krenket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe kvinnelige ansatte i New Zealand har fått beskjed om at de må greie seg uten mannlige strippere på jentefesten på jobben. Årsaken er at strippingen kan krenke kvinnenes mannlige kolleger.

Kvinnene sier at dette ikke har med nedverdigende syn på det motsatte kjønn å gjøre, at det bare er snakk om litt gøy, og at mennene som protesterer er pripne og tar seg selv alt for høytidelig. Hørt den før?

Det newzealandske trygdevesen, der kvinnene jobber, påpeker at likestillingsloven forbyr arrangementer som kan krenke noen, uansett kjønn. -Saken blir ikke det grann bedre av at det her er menn og ikke kvinner som føler seg krenket, sier trygdevesenets talskvinne Jane Legge.

Kvinnene på et kontor i Wellington vant et lotteri der hovedgevinsten var et party, komplett med sjampis og mannlige strippere.

En av dem sier til avisen New Zealand Herald at de hadde gledet seg som barn til festen, og at de ikke kan forstå at litt nakenhet for moro skyld kan være så mye å henge seg opp i.

Jane Legge påpeker på sin side at trygdevesenet som offentlig etat må holde seg til lovens bokstav. Lotteriarrangøren beklager det den kaller mangel på humor i en etat som presenterer seg selv til tonene av Monty Pythons «Always Look on the Bright Side of Life».

(NTB)

NEI! sa mennene i firmaet da kvinnene ville ha mannlige strippere på firmafesten.