Nei til sykmeldinger fra leger uten omstridt kurs

Fristen er 1. januar. Bare 2 400 av 23 000 leger har tatt kurset.

SKJERPER LEGEKRAV:  Ni av ti leger har ikke tatt sykmeldingskurs. Fristen er 1. januar, skriver Helse- og omsorgsdepartementet. Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen/Dagbladet.
SKJERPER LEGEKRAV: Ni av ti leger har ikke tatt sykmeldingskurs. Fristen er 1. januar, skriver Helse- og omsorgsdepartementet. Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nav kan i løpet av neste år nekte å godta sykmeldinger skrevet av leger som ikke har gjennomført den obligatoriske opplæringen i sykmeldingsarbeid.

Dette presset mot legene blir beskrevet i et brev Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) sendte til landets fire helseforetak i slutten av september. Legene har frist til 1. januar 2014 med å gjennomføre et kurs som forutsettes å gi den nødvendige kunnskap. Mange leger har vegret seg, men kravet om obligatorisk opplæring er fastsatt i en forskrift som trådte i kraft 1. januar i år.

Departementet skriver i brevet til helseforetakene at sykmeldinger fra leger uten den obligatoriske opplæringen, ikke vil bli godkjent av Nav som dokumentasjon av arbeidsuførhet.

Slik tilbaketrekking av godkjenning vil bli satt i verk seks måneder etter eventuell påminnelse fra Arbeids- og velferdsetaten, heter det i brevet.

Omstridt kurs Kravet om et obligatorisk kurs i sykmeldingsarbeid førte tidligere i år til protester fra leger som mente dette var et unødvendig tiltak. De ville ikke bruke tid på å gjennomføre kurset.

Informasjon om obligatorisk opplæring er sendt til 23 000 autoriserte leger. Inntil 1. juli i år hadde bare 2 400 leger fullført kurset eller dokumentert tilstrekkelig kunnskap ved en egenerklæring, blir det opplyst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer