- Nei!

Michael Dickson (57) fra Oslo ble nektet å gjøre en innsats for Østensjø frivillighetssentral, fordi han er hiv-positiv. Sentralens daglige leder mente det var følelsesmessig vanskelig å engasjere ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Dickson er i god form, men som uføretrygdet ønsker han å bruke dagene til noe meningsfullt. Han har tidligere drevet med frivillig arbeid, og er nå svært lei seg over avslaget.

- Det er viktig å fylle dagene med andre ting enn bare hiv. Når du ikke er sysselsatt, har du lett for bare å tenke på din egen tilstand, sier han.

Etter å ha sett oppslag om at frivillighetssentralen trengte folk, hadde 57-åringen et møte med sentralens daglige leder. Tre uker seinere fikk han beskjed om at han var uønsket.

- Først etter at jeg hadde lagt på røret gikk det opp for meg hva hun egentlig hadde sagt, sier Dickson, som kaller episoden for grov diskriminering. Han sier sjokkfølelsen over å møte slike holdninger i Norge i dag var like sterk som da han fikk beskjed om at han var hiv-smittet.

Sentralens daglige leder, Merethe Wichstrøm, bekrefter at hun nektet han jobb fordi han var hiv-positiv.

- Det har med følelser å gjøre. Jeg syns det var vanskelig å takle, sier hun og forteller at selv om hun var klar over fakta omkring hiv, ønsket hun ikke å jobbe med Dickson.

- Men jeg har absolutt ikke noe imot ham, sier hun, og ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Etter pålegg fra frivillighetssentralenes paraplyorganisasjon, FRISAM, har Wichstrøm nå beklaget måten hun har håndtert saken på. Aina Kaupang Thime i Pluss - Landsorganisasjonen mot aids er rystet over behandlingen Dickson har fått.

- Det er tydelig at det gjenstår mye opplysningsarbeid her i landet, sier hun.