Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Neil snakket Jonny fra å begå selvmord. Seks år senere møtes de igjen for første gang

Takket være #FindMike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I januar 2008 gikk Jonny Benjamin (26) til Waterloo Bridge i London.

Heldigvis reagerte en tilfeldig forbipasserende, da Benjamin stod på brua.

Og nå, seks år senere, bestemte Benjamin seg for å spore opp mannen som reddet livet hans.

Tidligere denne måneden startet han derfor kampanjen «#FindMike» på Twitter.

Hjertevarmende møte Benjamin fikk hjelp til å promotere kampanjen sin av organisasjonen Rethink Mental Illness, og tidligere denne uka fant han endelig «Mike», som i virkeligheten heter Neil Laybourn (31).

I den rørende videoen øverst i saken kan du se de to mennene møtes for første gang siden selvmordsforsøket for seks år siden.

Ifølge BBC var det Laybourns forlovede som først så «FindMike»-kampanjen, og da Laybourn selv så tweeten visste han med en gang at det var han Benjamin lette etter.

- Det var fantastisk å møte Jonny. Det var veldig emosjonelt for oss begge, og det var godt å høre hvordan han har det i dag.

- Avgjørende øyeblikk 31-åringen forteller at det var opplagt hva Jonny hadde planer om, da han så ham tynnkledd på brua denne kalde januardagen for seks år siden.

- Så jeg gikk rolig bort til ham og spurte om han kunne fortelle meg hvorfor han satt der. Da svarte han at han skulle ta sitt eget liv, sier Laybourn, ifølge BBC.

Benjamin husker at det spesielt var én ting Laybourn sa, som endret alt:

- Alt jeg husker er at jeg stod på brua, og at denne mannen plutselig dukket opp. Det avgjørende øyeblikket for meg var da han sa: «Du kan komme deg gjennom dette, du kan bli bedre», for inntil da hadde ingen andre sagt at det kom til å bli bedre.

Ville takke sin redningsmann Laybourn tilbød Benjamin å gå for å ta en kaffe og snakke mer, men politiet kom til stedet og tok seg av ham.

- Jeg fikk aldri muligheten til å takke Neil. Derfor lanserte jeg denne kampanjen. Vi fikk aldri tatt den kaffen, og jeg har vært så takknemlig overfor ham.

Benjamin skal nå lage en dokumentarfilm om sitt søk etter sin «gode samaraitan», som han håper å få vist på tv i løpet av våren.

Hele Norges coronakart