Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Neil Young til Kalvøya

Kalvøya-festivalen runder 25 år, og etter to mindre gode år for den norske festivalgiganten ser sommerens jubileumsfestival ut til å kunne bli en publikumsmagnet. Gulrota er tre kulingstive timer med Neil Young og hans Crazy Horse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter de to siste årene bestemte jeg at på jubileet, da skulle jeg ha Neil Young på plakaten, sier en stolt festivalsjefen Paul Karlsen, som avvikler årets festival helga 29. og 30. juni.

Neil Young, som topper søndagens plakat, har selv bedt om å få avsatt hele tre timer til konserten, og de som fra før kjenner hans tilløp til gitarutskeielser med Crazy Horse, vet at det borger for full valuta og mer til. Neil Young nøt stor suksess da han besøkte Kalvøya i 1993, da sammen med Booket T. & The MGs. 23 000 løste billett, noe som nær sprengte Kalvøya-kapasiteten. Årets festival har derfor en grense på 20 000 solgte billetter per dag. Resten av søndagen består av sterke navn som Rage Against The Machine og Dumdum Boys, samt det lokale Asker-alibiet Virvelvann.

Lørdagen har foreløpig islandske Bjørk som toppnavn, i tillegg til Bad Religion (USA), Cardigans (Sv) og Green Cortinas (No), men Karlsen jobber med flere internasjonale toppnavn i tillegg. Sannsynligvis henter han disse fra den danske Roskilde-festivalen, som går av stabelen samme helg som Kalvøya.