Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nejra (23) gir bort gratis pizza på julaften. - Vil glede dem som gruer seg til jul

Applauderes av tusenvis.

TOK INITIATIV: - Jeg har ofte tenkt at vi burde gjøre noe, sånn som andre gjør. Så, på mandag snakket jeg med noen kollegaer. Skal vi åpne på julaften? Foto: Privat
TOK INITIATIV: - Jeg har ofte tenkt at vi burde gjøre noe, sånn som andre gjør. Så, på mandag snakket jeg med noen kollegaer. Skal vi åpne på julaften? Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ikke alle har noe sted å spise middag når jula ringer inn.

Det har Peppes Pizza i Fredrikstad tenkt å gjøre noe med. På sin Facebook-side skrev de onsdag:

«Hei alle sammen! I år har vi lyst å glede de som gruer seg til jul. Vi holder derfor restauranten åpen på selveste julaften. Vi serverer gratis mat og drikke fra kl. 17. glede de som gruer seg til jul. Vi gleder oss til å ferie julaften med deg»

- Herregud så gøy! Innlegget er delt av nesten fire tusen i skrivende stund, og i kommentarfeltet applauderes initiativet. Saken ble først omtalt av Fredriksstad Blad.

Vi ringte en lett overveldet daglig leder, Nejra Osmic (23).

- Har du en bra dag?

- Jeg har en jækla bra dag, herregud det er helt sjukt altså. Herregud så gøy!

- Vi var usikre på om det ville komme nok folk, men nå er jeg sikker på at vi får fylt opp. Vi er dritgira!

Ringte mamma - Hvordan kom ideen?

- Jeg har ofte tenkt at vi burde gjøre noe, sånn som andre gjør. Så, på mandag snakket jeg med noen kollegaer. Skal vi åpne på julaften? spurte jeg. Og de svarte: «Nei, det er ingen som spiser på Peppes på julaften». Så ringte jeg mamma og mamma var mer gira enn jeg var.

De bestemte seg for å prøve. Først måtte de ha tillatelse fra bedriften sentralt.

- De sa  «bare kjør på, men du må regne med at du ikke får så mye hjelp, det er mye som er stengt».

Dropper hjemmefeiringa for å bli med Så publiserte Fredriksstad Blad og sa det skulle være gratis.

- Det hadde de ikke fått med seg, de trodde vi skulle få betalt og få den omsettingen. Men de sa likevel: «Ok, du får kjøre på». Så måtte jeg ta kontakt med leverandører og spurte om de ville sponse. Og nå ringer folk og vil sponse. jeg kontaktet også andre restauranter og lurte på om de ville bidra med noe av det dyre, ost og sånn. Sjefen på Peppes i Askim bestemte seg for å julefeiringa hjemme for å komme hit.

Alle ansatte jobber gratis julekvelden.

- Det skader vel heller ikke at omdømmet deres får en boost?

- Nei. Det tenkte vi ikke på da, men jeg skjønner det jo nå. Om vi hadde blitt sittende med alle kostnadene, hadde vi kanskje fått igjen for det seinere ved at folk kom tilbake, men vi tenkte ikke på PR-effekten. I går hadde den 300 likes, og nå er det 16 000. Det er helt sjukt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media