Gjerdrum-skredet

Nekter 50 skredofre erstatning: - Kynisk

Mens andre forsikringsselskaper dekker skader på hjemvendtes boliger etter skredet på Ask, sier If nei.

LIVREDDE: Myndighetene sier at det er trygt å flytte tilbake til rasstedet Ask i Gjerdrum. Men mange innbyggere tviler. Nå sliter flere med å få solgt leilighetene sine, og noen tør ikke flytte tilbake. NB: Etter at denne reportasjen ble laget, har Tore Grønås fått solgt sin leilighet på Ingelstun. Reporter: Halldor Hustadnes / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er både overraskende og skuffende hvis ikke If også snur i denne saken, sier Steinar Aamodt i Sameiet Nystulia 3 på Ask i Gjerdrum.

Aamodt er leder for sameiets arbeidsgruppe for saker som er en følge av skredet på Ask natt til 30. desember 2020, hvor ti mennesker døde.

I helga leste han i Dagbladet om Fremtind Forsikring, som nå har snudd og vil dekke skader som de hjemvendte oppdaget etter evakueringen, og som kan ha sammenheng med at boligen sto tom. Også Gjensidige signaliserer en fleksibel holdning overfor de hjemvendte.

- Vanskelige

Men Aamodt og andre i sameiet hans har ikke nådd fram overfor forsikringsselskapet If, som mener at skadene på boligen ikke er en direkte følge av skredet.

- Jeg synes de er vanskelige, når de velger å tolke det sånn, sier Aamodt.

Han sier at det dreier seg om hus så nært som inntil 50-60 meter fra skredkanten som sto strømløse i flere døgn i januarkulda, uten at eierne hadde tilgang.

Overfor Dagbladet viser If til at de «fortsetter dialogen», og til klagemuligheter (se lenger nede i saken).

- Grundig vurdering

I avslaget står det at «skadene som er registrert har ingen direkte sammenheng med skredet. Skaden er typiske skader som følge av normal uttørking av tre- og fiberbaserte materialer som utsettes for temperatur og fuktvariasjon».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer