Nekter å beklage om drept kvinne

Den britiske statsministeren Boris Johnson kritiseres av sin egen søster, Rachel Johnson, for sin språkbruk under en opphetet debatt i Underhuset. Selv nekter storebroren å beklage.

BUER: Storbritannias statsminister, Boris Johnson, ble stilt til veggs angående språket sitt i Parlamentet. Video: Parliament.tv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias statsminister Boris Johnson må vaske munnen sin etter en svært opphetet debatt i Underhuset onsdag kveld, mener hans egen søster Rachel Johnson.

Selv nekter storebror Johnson å beklage sine kommentarer.

Debatten kom blant annet som følge av at høyesterett i London fastslo at Johnsons regjering handlet i strid med loven da han ba Parlamentet ta pause i fem uker midt i den konfliktfylte brexitprosessen.

Kontroversiell språkbruk

Rachel Johnson, som er både redaktør, programleder og forfatter, reagerer særlig på to ting:

Johnson har lenge vært en sterk kritiker av loven som skal tvinge ham til å be om en ny brexitutsettelse, dersom han ikke greier å få på plass en avtale med EU innen fristen. Også onsdag omtalte han den som en «kapitulasjonslov».

I tillegg sa han at den beste måten å hedre den drepte Labour-parlamentarikeren Jo Cox på, er å få brexit overstått. Cox ble drept av en høyreekstremist mens hun drev valgkamp før folkeavstemningen i 2016, og ønsket at Storbritannia skulle bli værende i EU.

Nekter å beklage

Denne kommentaren nekter Johnson å trekke tilbake i et intervju med BBC, ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer