Nekter å beklage

LOs konstituerte leder Roar Flåthen ser ingen grunn til at han - på vegne av LO - skal gi en beklagelse til Ingunn Yssen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flåthen mener Yssen-saken nå er opp- og avgjort. Nå kan han bli tvunget til retrett.

-  Gerd-Liv Valla har besluttet å fratre sin stilling. Da ser ikke LOs sekretariat grunn til å gå videre med Yssen-saken. Det var LO som satte i gang den granskningsrapporten som ble levert i dag, og det er LO som bestemmer over rapportens videre skjebne. Ingunn Yssen har dessuten sagt opp sin stilling. Dermed har ikke LO noe mer å gjøre i den saken, sier Flåthen.

Sentrale LO-tillitsvalgte Dagbladet snakket med i går kveld, mente Flåthen begår en tabbe. De sier saken ikke er ute av verden før Yssen har fått sin unnskyldning.

Sendte tekstmelding

Lederen i Norsk Transportarbeiderforbund Per Østvold sørget for egen regning å sende en gratulasjonsmelding til Yssen. «Jeg takker deg for at du varslet om mobbing og dårlig lederstil i LO,» står det i tekstmeldingen.

Østvold sier at Yssen har fått tilstrekkelig oppreisning gjennom Fougner-rapporten som framsetter påstander om lovbrudd og kritikkverdige forhold, med den konsekvens at Valla måtte trekke seg. Om LO bør beklage overfor Yssen, ønsket han ikke i går å gå nærmere inn på. Derimot presiserer Østvold at prosessen har dokumentert at Yssen ble dårlig behandlet og at hun gjorde rett i å si fra om dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer