Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter å betale 15 mill.

Stein Erik Hagen kjøpte i fjor en av Kragerøs fineste eiendommer. Han har ikke betalt ei krone til selger. Nå havner hyttekrangelen i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRAGERØ (Dagbladet): Det er selgerne som har tatt ut stevning mot Hagen for tingretten i Kragerø. Forhandlinger om å løse konflikten har ikke ført fram. Begge parter føler seg lurt, og møtes i rettssalen tidlig på høsten.

- Jeg kan bekrefte at det er tatt ut stevning, og at det er kommet tilsvar fra motparten. Men vi ønsker ikke å prosedere saken i media, sier advokat Pedro Fasting i advokatfirmaet Gram, Hambro & Garman.

Han representerer selgerne, Tanberg-familien i Kragerø.

10 mål tomt

Striden dreier seg om en prakteiendom på 10 mål på Røssholmen ytterst i Kragerø-skjærgården. På papiret kjøpte Rimi-Hagen eiendommen for 15 millioner kroner i fjor. Men kort tid etter oppsto pengekrangelen.

Det er ikke innbetalt ei krone på selgernes bankkonto. Skjøtet på eiendommen er dermed heller ikke overdratt til Hagen.

Flere landsteder

Hagen har fra før et flott landsted i samme område, ikke langt fra Røssholmen. Hvilke planer han har med det nye kjøpet, er uvisst. Hans prosessfullmektig, Peter Vagle i advokatfirmaet Schjødt, vil ikke kommentere saken. Han vil heller ikke si om Hagen krever prisavslag eller vil heve kjøpet.

- Det er Hagen selv som må bestemme hva som skal sies i saken, opplyser Vagle.

Hagen forholder seg taus.

Sentralt vitne

Det var ABCenter Kragerø AS som sto for salget. Firmaet blir et sentralt vitne når striden brettes ut i Kragerø tingrett.

- Vi skal ivareta både selgers og kjøpers interesser. Vi regner med å måtte forklare oss om striden i retten. Mer vil jeg ikke si, sier advokat Ole-Bjørn Hvattum.

Han vil ikke kommentere om det var flere budgivere som gjorde at prisen kom så høyt som 15 millioner, men alle forhold rundt selve salget kan bli sentralt for retten.

Fra Røssholmen er det utsikt langt til havs og over store deler av Kragerø-skjærgården. Spesielt fint er utsynet fra lysthuset på en fjellknaus - et hus de tidligere eierne døpte til Pjolterhuset.

Hvem som til slutt kommer å utbringe seiersskålen der, er høyst uvisst.

FØLER SEG LURT: Stein Erik Hagen føler seg lurt etter et hyttekjøp i Kragerø-skjærgården i fjor. Selger har på sin side stevnet Rimi-Hagen for manglende betaling.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media