Nekter å betale boten

Vil ikke betale 8000 kroner for å lese Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Jeg har ingen intensjoner om å vedta forelegget, sier advokat Abid Q. Raja til Dagbladet.no. 

I går ble det klart at advokaten har fått en bot på 8000 kroner for å ha lest i Dagbladet sammen med en 63 år gammel klient som satt varetektsfengslet med medieforbud i Moss fengsel. 

Raja er tilfreds med at politiet slår fast at han ikke har lest opp høyt fra Dagbladet.

- Feil lovanvendelse

- Dermed kan jeg ikke se at jeg har overtrådt noen bestemmelser, sier Raja. Advokaten har nå begjært innsyn i dokumentene i saken.

- Jeg mener også at det feil lovanvendelse, loven retter seg mot offentlige tjenestemenn. Jeg er en privat praktiserende forsvarer, og var heller ikke offentlig oppnevnt, sier Raja.

Fjernet som avdokat

63-åringen er far til brødrene som ble fengslet i forbindelse med en gjengaksjon knyttet til en hvitvaskingssak i Brasil. Han var varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud under full isolasjon, og var nektet tilgang til aviser og kringkasting. Det var under et møte med klienten i mai at Abid Q. Raja tok fram Dagbladet. En av fengselsbetjentene så dette og varslet en overordnet.

ANGRER INGENTING:- Jeg kan ikke se at jeg har overtrådt noen bestemmelser, sier advokat Abid Q. Raja til Dagbladet.no. Foto: KRISTIN SVORTE
ANGRER INGENTING:- Jeg kan ikke se at jeg har overtrådt noen bestemmelser, sier advokat Abid Q. Raja til Dagbladet.no. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer

- Har ikke gjort noe galt

- Man kan jo si at jeg burde ha betalt 8000 kroner, slik at jeg ble ferdig med saken. Men det vill etterlatt et inntrykk om at jeg innrømmer at jeg har gjort noe galt, sier Raja. Han viser til at forsvareren ofte får tilgang til dokumenter som de må holde hemmelig for sine klienter.

- Men det er ingen forbud mot å ta det med til fengslet. Man kan bare ikke fortelle hva som står der. Det er heller ikke forbudt å ha Dagbladet liggende i kofferten eller å lese det mens klienten er på do, eller snakker med en advokatkollega. Poenget er jo å ikke opplyse om hva som står der, sier Raja.

Nekter å betale boten