Nekter å bli med hjem

Vidunderbarnet Anastassia Elkina (15) nekter å bli med familien hjem. Hun er fast bestemt på å bli i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: Vidunderbarn sporløst borte

25. september sto russiske Anastassia Elkina opp grytidlig og forlot huset der hun og familien fikk bo mens de spilte på gata i Oslo. Hun sa ikke til noen hva hun skulle. Det eneste hun tok med, var fiolinen. Ingen av hennes nærmeste visste hvor hun dro. Anastassia beskrives som et stort musikalsk talent.

Sammen med brødrene, cellisten Ivan (18), og fiolinisten Daniil (12), har de underholdt i Oslo siden sist i august. De kommer fra byen Tsjumen i Vest-Sibir. De tre søsknene er tilknyttet et nasjonalt russisk program for begavede musikalske barn. I sommer har de reist i Tyskland, Finland og Norge, og spilt på gata for å skaffe penger til mat og brensel gjennom den sibirske vinteren.

Funnet

Først i dag formiddag fikk familien den gledelige beskjeden. Anastassia er funnet og i god behold. Hun dukket opp i Sandvika allerede fredag og bor nå på Tanum asylsenter, og har trolig søkt om asyl i Norge.

- Vi kom i kontakt med henne fredagskvelden. En voksen fulgte henne, sier konstituert politimester Astrid Birgitte Borge i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer