Nekter å bli sluppet fri

En dommer gikk mandag med på å sette fri kvinnen fra Idaho som oppfordret sine barn til å barrikadere seg i sitt hjem. Kvinnens advokat forteller imidlertid at hun nekter å ta imot tilbudet på dommerens vilkår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommer Barbara Buchanan ville slippe løs JoAnn McGuckin hvis hun lovet å overholde rettens kjennelse om at hun ikke måtte oppsøke sine seks barn uten tillatelse. McGuckins advokat underrettet dommeren om at hun ikke godtok vilkårene. Hun nekter å forlate fengselet før barnevernet koples ut av saken og det blir foretatt frafall av tiltalen, melder AP. Hun krever også en unnskyldning.

Hennes seks barn barrikaderte seg på tirsdag for en uke siden, da McGuckin (45) ble arrestert for barnemishandling. Politiet ventet tålmodig til lørdag, da de fikk inntrykk av at barna var tungt bevæpnet og særdeles fiendtlige overfor myndighetene.

Deres far, Michael (61) døde 12. mai, etter å ha lidd av multippel sklerose, men han var også feilernært og dehydrert. Mora blir beskrevet som paranoid schizofren.

Familien McGuckin mistet sitt falleferdige hus i de avsidesliggende skogene rundt Garfield Bay nord i Idaho da det ble solgt på en tvangsauksjon sist september. Den nye eieren av huset kan ikke få tilgang til eiendommen før han går til rettslig sak mot familien.

JoAnn McGuckin ble lurt ut av huset da hun trodde hun ble tilbudt hjelp til å handle mat. I stedet ble hun arrestert, men da politiet kom tilbake til huset for å hente barna, hadde de forskanset seg og sluppet løs mer enn 20 illsinte hunder på eiendommen. Etter fem dager overga barna seg til politiet etter at de ble lovet at familien skulle få holde sammen. Barna, som er mellom åtte og seksten år, ble brakt til sykehus, og de blir sannsynligvis overlatt til en venn av familien i den nærmeste framtid, melder AP.

Det skal i følge AP holdes en høring på tirsdag for å avgjøre hvorvidt McGuckin skal få beholde ansvaret for sine seks barn, eller om de skal overlates til det offentlige.

FAMILIEPORTRETT: Far og mor McGuckin med fem av barna i en lykkelig stund.