Nekter å bli snill gutt

PARIS (Dagbladet): Moteskaperen Jean-Paul Gaultier, også kjent som programleder for Eurotrash, er ikke blitt noe mindre eksentrisk etter at han begynte å tegne haute couture. Heller tvert om. Hans nye kolleksjon for menn blir eksplosiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg protesterer mot hvordan moten og de profesjonelle modellene blir mer og mer borgerlige. Det er ikke nok for dem å tjene bedre og bruke mine visninger som personlige plattformer. Nå vil de også få rettigheter for å bli vist på TV, noe vi ikke tar betalt for. Som en reaksjon mot disse urettferdige kravene tok jeg ordentlige jenter som går med flate støvler og tygger tyggegummi, sier Jean-Paul Gaultier til avisa Le Journal du Dimanche.

Motens enfant terrible har bestemt seg for å komme tilbake til Paris også med sine herremoter, som han lenge bare viste i Milano.

Han lover at neste visning blir noe for seg selv, at «det ikke er på tale å bli snill gutt». Men samtidig beklager han at eksentrisiteten ikke eksisterer lenger, verken i London eller Paris. Selv har han fått «borgerlig» støtte fra luksusfirmaet Hermhs, som har kjøpt 35 prosent av aksjene. Det tillater ham å åpne flere butikker.