Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter å bøye seg for Røkke

- Vi selger aldri! Tillitsvalgt Øyvind Hopland i Kværner nekter å selge klubbens aksjer i Aker Maritime til den prisen Kjell Inge Røkke har tilbudt. Dermed risikerer de å møtes i retten. -

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en gang tirrer Kjell Inge Røkke på seg småaksjonærer. Hundrevis av Aker Maritime-aksjonærer reagerer med forbannelse og vantro på at han tvangsinnløser aksjene deres for 72 kroner stykket.

Protester i kø

- Vi lar oss ikke tvangsinnløse, sier Øyvind Hopland til Dagbladet. Han er klubbtillitsvalgt i Kværner Oil & Gas, selskapet som nå blir fusjonert med olje- og gassvirksomheten i Aker Maritime under navnet Aker Kværner.

Og Hopland er langt fra alene om å protestere.

Hos Aksjonærforeningen har ikke telefonen stått stille de siste dagene. Trolig kommer mange hundre av de 2259 småaksjonærene i Aker Maritime til å forlange rettslig behandling av det de oppfatter som et skambud fra Røkke.

Aksjonærforeningen organiserer nå de misfornøyde aksjonærene.

Dermed blir det småaksjonærer mot Kjell Inge Røkke i retten nok en gang.

Både i Norway Seafoods og i Aker RGI har Røkke måttet møte til skjønnsrettssak for å forsvare sine bud. Det begynner å bli et mønster, sier Knut Traaseth, direktør i Aksjonærforeningen.

- Det viser at Røkke er en man ikke bør være minoritetsaksjonær hos.

Tas av børs

Selve tvangsinnløsningen gjennomfører Røkke med loven i hånd. Hans kontroll over 95,16 prosent av aksjene i Aker Maritime sørger for det.

Spørsmålet er om prisen han tilbyr, reflekterer verdiene i selskapet. Gjør den ikke det, kan retten pålegge ham å betale mer til dem som protesterer.

Kjell Inge Røkke tar nå uansett Aker Maritime av børs. Vedtaket om å søke Oslo Børs om dette ble fattet på en ekstraordinær generalforsamling i selskapet i går. Og trolig foregikk det hele i effektive Røkkes ånd: Bare én aksjonær var til stede: Aker RGI Holding ASA, representert ved finansdirektør Terje Skullerud.

Det hele tok bare noen få minutter.

Hele Norges coronakart