Lasteskip brenner i Sverige

Nekter å evakuere: - Farlig

Det brenner kraftig i et lasteskip som ligger for anker utenfor Göteborg.

BRANN: Et skip står i full brann utenfor i Göteborg. Det er 17 personer om bord. Video: Tipser. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld herjer fortsatt brannen om bord et lasteskip utenfor Göteborg.

- Det brenner med uforminsket styrke, sier redningsleder Anders Lännholm i den svenske hovedredningssentralen til nyhetsbyrået TT, ifølge NTB.

- Der ser ikke bra ut. Det brenner med uforminsket styrke, og det har til og med blitt verre. Det er farlig for dem om bord, men kapteinen vil ikke evakuere, sier Lännholm til Expressen.

Lørdag ettermiddag begynte det å brenne på fartøyet, som er lastet med tømmer, og ligger ankret opp utenfor den svenske byen. Ankeret er ved baugen der det brenner, så det er vanskelig å få opp.

- Trelasten foran har begynt å brenne, sa redningslederen tidligere lørdag.

- Det er mange, mange tonn treverk og det har begynt å brenne på et cirka 15 meter langt område med trevirke, utdypet han til Expressen.

BRANN: Mannskapet om bord på et svensk kystvaktskip deltar i slokningsarbeidet på Almirante Storni, som lørdag kveld fortsatt sto i brann utenfor Göteborg. Foto: Kustbevakningen / TT / NTB
BRANN: Mannskapet om bord på et svensk kystvaktskip deltar i slokningsarbeidet på Almirante Storni, som lørdag kveld fortsatt sto i brann utenfor Göteborg. Foto: Kustbevakningen / TT / NTB Vis mer

Ifølge den svenske avisa har brannen spredt seg, og rundt klokka 17.30 brant det på en overflate på 50 ganger 50 meter.

- Vil ikke evakuere

Skipet, som har navnet «Almirante Storni», er 177 meter langt har hjemmehavn i Liberia. Det skal være 17 besetningsmedarbeidere om bord, i tillegg til brann- og redningsmannskap.

- Det brenner bare mer og mer. Kapteinen vil ikke evakuere besetningen ennå, sa Lännholm til Aftonbladet rett etter klokka 16.

En stor redningsinnsats er i gang, og lørdag kveld er flere helikoptre klare til å evakuere mannskapet.

- Kapteinen vil fremdeles ikke evakuere, vi har to helikoptre i området som kan løfte dem alle sammen opp, sier Lännholm lørdag kveld.

13 brannmannskaper befinner seg om bord på fartøyet. De ble fløyet dit med helikopter og firet ned. I tillegg deltar flere båter i slokningsarbeidet rundt det brennende fartøyet.

- Men det er vanskelig, det blir ingen ordentlig effekt, sier Lännholm, som kaller det en svært alvorlig situasjon.

Mannskapet varslet om brannen klokka 14.36 lørdag ettermiddag, ifølge Expressen.

- Ingen skadd

- Vi har snakket med kapteinen, ingen er skadd. Alle i besetningen forsøker å slokke så godt de kan med sine brannslanger, sa Lännholm tidligere.

Fartøyet ligger ankret utenfor Vinga, skriver Göteborgs-Posten, som får opplyst fra redningssentralen at 17 personer er om bord.

- Vi har varslet to svenske helikoptre, sjøfartsverkets redningshelikoptre fra Kristianstad og Göteborg. Det fra Säve tar med seg spesialtrente brannmenn ut. Vi har også varslet et dansk helikopter som startet nå, en dansk patruljebåt, en portugisisk fregatt, som er et Nato-skip som kommer til å være framme om 45 minutter. I tillegg har vi en ambulansebåt, en losbåt, to kystvaktskip og Stena Danica på vei for å hjelpe til. Også har vi to redningsskøyter. Så vi har veldig mye ressurser på vei, sa Lännholm i 16-tida.

Colin Fröhlich i rederiet NSC, sier til Expressen at årsaken til brannen foreløpig er ukjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer