Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter å flagge på halv stang for Mandela

- Flagging på halv stang er forbeholdt amerikanere, sier sheriffen i South Carolina.

DØDE TORSDAG:  Nelson Mandela gikk bort torsdag, etter lengre tids sykdom. Han ble 95 år gammel. 
Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
DØDE TORSDAG: Nelson Mandela gikk bort torsdag, etter lengre tids sykdom. Han ble 95 år gammel. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I South Carolina vil flagget ved sheriffens kontor i Pickens vaie høyt i vinden søndag, til tross for at president Barack Obama har beordret at det skal flagges på halv stang fram til mandag for å hedre Nelson Mandela, ifølge USA Today.

Sheriff Rick Clark sier til Greenville News at han vil be om at flagget skal heises til topps. Han mener nemlig at å flagge på halv stang er noe man kun gjør for amerikanske statsborgere.

- Å flagge på halv stang er for amerikanere som har ofret seg for sitt fedreland. Vi bør aldri vike fra det prinsippet, sier Clark.

Flagget utenfor kontoret til Clark er for øyeblikket på halv stang. Men dette er for å hedre en polititjenestemann som ble drept. Det vil også flagges på halv stang i morgen, da det er minnemarkering for Pearl Harbour-angrepet under andre verdenskrig.

Det var torsdag at president Obama beordret at det skulle flagges på halv stang fram til solnedgang mandag. Flaggreglene tilsier at ingen kan straffes for ikke å følge en slik ordre, og flaggingen baserer seg således på frivillighet.

HALV STANG:  Det hvite hus flagger på halv stang for å hedre den sør-afrikanske lederen. President Obama har beordret at det skal flagges på halv stang fram til solnedgang mandag. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB
HALV STANG: Det hvite hus flagger på halv stang for å hedre den sør-afrikanske lederen. President Obama har beordret at det skal flagges på halv stang fram til solnedgang mandag. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB Vis mer