Nekter å flytte til baderom

ARENDAL (Dagbladet): Torsdag ettermiddag fikk Sofie Wallentinsen (92) beskjed om at hun skulle flytte fra hotellrommet hun bor i nå, til sykehjemmet i Øyestad. Eneste ledige seng der står i et baderom. Dit nekter Sofie å flytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I morgen holder helse- og sosialetaten i Arendal krisemøte. Flytteplanene skal vurderes på nytt. Men alternativer finnes ikke. Og Sofie er krystallklar:

- De kom så plutselig med det. Men jeg nekter å flytte. Nå håper jeg bare å få bli. Det mener de andre her også. Vi har det så godt her. De ti beboerne har snakket mye seg imellom på stua om hvor godt det er å bo i eget rom.

- Vi kan ikke bedre ha det, har vi sagt alle sammen, forteller Sofie.

Gråt

Sofie klarte ikke å holde tårene tilbake da hun fikk beskjed om å flytte. Hun fikk ikke i seg mat heller. Da hun kom til hotellrommet for et halvt år siden, var hun nedkjørt fysisk og psykisk, men nå har hun livnet til.

- Hun er ikke til å kjenne igjen. Det er en helt annen dame enn den som kom hit i fjor høst, sier sønnen. - I morgen står familien vakt. De må komme opp med noe atskillig bedre enn et baderom, sier Sofies sønn, Magne E. Wallentinsen (51).

- Mister verdighet

Ingen ting ville vært bedre enn et fast rom på Rød bo- og omsorgssenter, det som het Øyestad sykehjem før, mener familien. Men det må være et ordinært rom, ikke et bad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer