Nekter å flytte

Fengselsmyndighetene ønsker å flytte barnedrapsdømte Viggo Kristiansen til et annet fengsel. Men Kristiansen nekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansen har siden pågripelsen i september i fjor sittet i Kristiansand kretsfengsel. Nå ønsker fengselsmyndighetene å flytte ham til et av landsfengslene. Men 22-åringen vil heller sone nær familien sin i Kristiansand.

- Det er planer om å flytte ham til et av landsfengslene, men det gikk vi imot. Det er mer praktisk at han sitter i Kristiansand blant annet på grunn av at han har familie her sier Kristiansens forsvarer Tore H. Pettersen til VG.

Uansett blir fengselsoppholdet i Kristiansand trolig bare midlertidig. Hvis dommen fra Kristiansand byrett opprettholdes etter at ankesaken er over, blir etter alt å dømme både han og meddømte Jan Helge Andersen flyttet til et landsfengsel. Andersen sitter nå i kretsfengselet i Arendal.

Begge de to barnedrapsdømte har sonet isolert fra de andre fangene. Kristiansen skal flere ganger ha blitt utsatt for ubehageligheter fra medfanger.

Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble dømt til henholdsvis 21 og 17 års fengsel for barnedrapene i Baneheia i fjor. I tillegg fikk Kristiansen ti års sikring.

Dagbladet.no