Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter å forhandle med gisseltakere

Australia nekter å trekke seg tilbake etter kidnappingsvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Søndag mottok Australias statsminister John Howard en video som viser Douglas Wood (63) omringet av maskerte menn med maskinpistoler, som krever at Australia trekker seg ut av Irak.


Ber for livet


Til tross for truslene om likvidering av Australske Wood nekter Howard å gi etter for kidnappernes krav. Gruppen Mujahedeen Shura Council tar i videoen på seg ansvaret for kidnappingen.

- Alle vet hvordan Australia stiller seg overfor krav fra gisseltakere. Vi kan ikke la landets utenrikspolitikk bli styrt av terrorister, uttalte han på Australsk radio i natt norsk tid.

Douglas Woods kone har bekreftet at det er han som er filmet i videoen. Wood har jobbet som tekniker i Irak i halvannet år. I videoen gir han en apell til George Bush, Tony Blair og John Howard om å trekke soldatene sine ut av Irak.


Spesialstyrke


Den Australske statsministeren uttalte mandag at de vil sende en spesialstyrke til Irak for å befri Wood, og understreket at landet ikke under noen omstendigheter ville forhandle med gisseltakerne.

- Familien er veldig bekymret over situasjonen, men stoler på at vår regjering i samarbeid med andre land vil gjøre alt de kan for å løse situasjonen, uttalte Woods bror Malcom i en pressemelding.

KIDNAPPET: Douglas Wood ber i gisselvideoen om at soldater trekkes ut av Irak, for å redde hans liv.
NEKTER: Statsminister John Howard vil ikke på noen måte forhandle med gisseltakerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!