Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter å forklare seg

Røkkes personlige assistent John Inge Valand (44) velger å holde munn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Min beslutning er at jeg ikke ønsker å forklare meg. Denne saken har vært en enorm belastning for meg og min familie. Spesielt i forhold til min profesjon, som er tilbaketrukket, sa Valand.

Deretter la han til at medieinteressen og møtet med journalister har vært en ekstra påkjenning de siste fire åra.

Valand er selv tiltalt for korrupsjon og falsk forklaring. Han har hele veien nektet å samarbeide med politiet, og har aldri latt seg avhøre tidligere - selv ikke i forhørsretten.

Underveis i det føelsesladde innlegget ble Valand avbrutt av dommer Torjus Gard.

- Enten må du gå fram og forklare seg, eller så må du la være. Du kan ikke stå der og holde et innlegg, sa dommeren.

Valand ble nemlig stående på plassen sin i stedet for å innta vitneboksen.

- Da ønsker jeg ikke å forklare meg, sa Valand.

- Jeg finner det veldig beklagelig. Vi håpet til det siste at han ville forklare seg. Fordi han vet hva som foregikk, sa Røkkes forsvarer Ellen Holager Andenæs til pressen etterpå.

Deretter benyttet hun nok en gang anledningen til å refse aktoratets arbeid.

- Hvis det er riktg at aktoratet ikke har lest SKUP-rapporten, som er selve grunnlaget for journalistenes arbeid, vil jeg si det er en sensasjon. Jeg kan ikke tro det er mulig, sier Holager Andenæs.

Aktoratet ba nemlig om å få se SKUP-rapporten, Dagens Næringsliv-journalistenes egen rapport om metodearbeidet med båtsertifikatsaken, da advokat Elden refererte til den tidligere i dag. Rapporten er offentlig og ligger ute på internett.

- Vi er kjent med det vi trenger å være kjent med. Jeg har for øvrig ingen kommentar, sier aktor Susie Bergstrand til Dagbladet.no.

(Innen fredag skal retten ta stilling til hvorvidt de tre journalistene fra Dagens Næringsliv skal vitne i retten som planlagt)

TILTALT: John Inge Valand (til venstre) og Kjell Inge Røkke.
Hele Norges coronakart