Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nekter å fortelle hvem som skjøt

32-åringen ble skutt syv ganger i går kveld, men nekter å fortelle politiet hvem som skjøt.

SKUTT: Her blir 32-åringen funnet av politiet etter at han har blitt skutt syv ganger. Bilen han ble skutt i skimtes til venstre på bildet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SKUTT: Her blir 32-åringen funnet av politiet etter at han har blitt skutt syv ganger. Bilen han ble skutt i skimtes til venstre på bildet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslopolitiet holdt nettopp pressekonferanse om skyttepisoden ved Jordal Amfi i Oslo i går kveld, der en 32-åring ble skutt syv ganger.

Der kom det fram at 32-åringen kom til et avtalt møte da han ble skutt, og at 32-åringen er utenfor livsfare. Allerede på åstedet i går kveld signaliserte skuddofferet at han nekter å samarbeide med politiet.

- Han er truffet av flere skudd, men er utenfor livsfare sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

- Skytingen fremstår som målrettet. Offeret en multi-kriminell, og en sentral aktør i flere kriminelle miljøer. Skytingen framstår som planlagt, og han kom til et avtalt møte sted, sier Rohde.

Hun opplyser at politiet har snakket med 32-åringen, men ikke forsøkt noe formelt avhør av ham foreløpig.

- Han har allerede signalisert at han ikke vil bidra til å hjelpe politiet med å oppklare saken, sier Rohde.

Hun opplyser at politiet avhørte fire vitner i saken i natt, men vil ikke si noe om hvem disse er eller hva de har forklart.

Offeret går under kallenavnet «Skrue», eller «Onkel Skrue». Han er omtalt som David Toskas høyre hånd, og har vært trukket inn i flere av de største kriminalsakene i landet de siste årene.

Den 32-år gamle norskpakistaneren behandles nå ved Ullevål sykehus, der han er under streng poliitibeskyttelse.

Mange fiender - Jeg har snakket med ham ofte de siste dagene i forbindelse med en løpende sak, men jeg kan ikke kommentere skyteepisoden før jeg får snakket med ham, sier 32-åringens advokat Øystein Storrvik.

Han vil heller ikke kommentere om det har vært et økt trusselbilde mot klienten den siste tida.

I slutten av september ble naboleiligheten til 32-åringen på Tøyen beskutt. Politiet mener at det var 32-åringen som var det egentlige målet for skytingen, men at gjerningsmennene skjøt mot feil dør.

Dagbladet kjenner til at politiet ønsket å snakke med 32-åringen om den skyteepisoden. Også da skal han ha nektet å snakke med politiet.

32-åringens lange fartstid i det kriminelle miljøet har gitt ham mange fiender.

- Det er flere titalls personer i det kriminelle miljøet som kan stå bak dette, sa flere politikilder til Dagbladet etter skytingen i går kveld.

Store saker 32-åringen var i politiets søkelys i forbindelse med NOKAS-ranet og Munch-saken, men ble ikke tiltalt i noen av sakene. Han er utpekt som personen som i 2006 sørget for at stjålne bildene kom tilbake til museet.

I september 2007 ble 32-åringen ble også dømt til tre års fengsel i den såkalte «Wonderboy-saken», som er en av Norges største narkotikasaker.  

I Wonderboy-saken, som ble behandlet i Oslo tingrett på forsommeren i 2007, var David Toska tiltalt for å ha smuglet 200 kilo hasj til Norge i slutten november 2004.

32-åringen ble domfelt for medvirkning til innførsel av 100 kg hasj og for grovt heleri av ca. 4,3 millioner kroner.

Før dommen i «Wonderboy-saken», var 32-åringen dømt sju ganger, første gang i 1998.

ORIENTERER: Politiinspektør i Oslo politidistrikt, leder for volds- og sedelighetsseksjonen, Hanne Kristin Rohde. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
ORIENTERER: Politiinspektør i Oslo politidistrikt, leder for volds- og sedelighetsseksjonen, Hanne Kristin Rohde. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!