Nekter å fylle opp

Toppanmeldelser av vin gir gjerne økt salg, men blir Vinmonopolet utsolgt nekter de å ta inn ekstra leveringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi ønsker ikke denne type påvirkning mot våre butikker, sier ledelsen i Vinmonopolet.

Salget av den spanske rødvinen Marqués de Monistrol Reserva Privada 2000 har tatt fullstendig av etter at den fikk seksere i flere aviser. Men tar du en tur til Vinmonopolet i dag for å kjøpe den populære rødvinen til lammemiddagen på søndag vil mange hyller stå tomme. Grossisten for vinen og deres distributør har tilbudt seg å kjøre ut ekstraleveringer, men ledelsen i Vinmonopolet nekter å fylle opp der det er tomt.

Sendte mail

I en mail fra grossist Knut Roar Wiig til Cathrine Bogetun som er kontaktperson mellom importør og Vinmonopolet, forespurte han om muligheten til at det kan åpnes for en ekstralevering utenom høytidene.

Svaret han fikk var:«Har sjekket med logistikk og vi ønsker ikke denne type påvirkning mot våre butikker.»

Dagbladet ringte henne for å spørre hva de mener med «denne type påvirkning».

-  Dette ønsker jeg ikke å uttale meg om, jeg er ikke på jobb. Ha det bra!

-  Vi imøtegår ikke noen form for ekstra leveringer direkte fra grossist som følge av eventuelle anmeldelser. Vi har planlagte bestillinger og forholder oss til dem. Slike toppanmeldelser som denne vil alltid slå ut veldig forskjellig, sier logistikkdirektør Anne Heyerdahl.

-  Vinmonopolet er ikke til for å maksimere profitt og vi er ikke opptatt av økt salg, sier rådgiver i informasjonsseksjonen, Jens Nordahl.

Wiig mener Vinmonopolet gjemmer seg bak et firkantet regelverk.

Frustrert

-  De misbruker sin monopolmakt og stiller seg i et dårlig lys når de ikke vil tilpasse seg kundens etterspørsel . Hadde Rimi gått tom for en populær vare ville de gjort alt får å få den i butikkhyllene, mens Vinmonopolet står utenfor konkurransemarkedet.

Wiig står frustrert tilbake på sidelinjen med 5000 bestilte flasker vin på lager.

Heyerdahl mener at Vinmonopolet ikke kan ta slike hensyn.

-  Dette er en problemstilling vi står overfor hver eneste uke og vi har 1500 varer i butikkene våre og kan ikke imøtekomme slike enkeltleveringer

ETTERTRAKTET VARE: Marqués de Monistrol Reserva Privada 2000.