Nekter å gi detaljer om mystisk konto

Per Ditlev-Simonsen vil ikke si hvorfor han holdt et ukjent pengebeløp skjult i en sveitsisk bank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter en kritisk artikkel i Dagens Næringsliv i dag måtte Per Ditlev-Simonsen sende ut en pressemelding der han bekrefter at han har hatt en hemmelig konto i Sveits.

I kveld har ordføreren også blitt presset til å innrømme at han ikke har betalt skatt av pengene på den spesielle kontoen.

- Pengene er ikke beskattet på vanlig måte, nei, sier Ditlev-Simonsten til Nettavisen.

Fremdeles hemmelig

Men ordføreren vil ikke utdype verken hvorfor kontoen ble opprettet, hvor store pengebeløp den har inneholdt, eller om andre familiemedlemmer har hatt tilsvarende kontoer.

– Det vil være naturlig for meg å ta kontakt med norske skattemyndigheter om forholdet. Dersom de er interessert, vel å merke. Dette er jo en del år siden, sier Ditlev-Simonsen til Dagbladet.

Kontoen ble ifølge ham avsluttet «enten i 1994 eller tidlig i 1995».

– Hvor stammer pengene fra?

HVORFOR I SVEITS?: Per-Ditlev Simonsen vil ikke svare Dagbladet på hvor mye penger han holdt skjult i utlandet eller hvor pengene stammet fra. Foto: SCANPIX / SARA JOHANNESSEN
HVORFOR I SVEITS?: Per-Ditlev Simonsen vil ikke svare Dagbladet på hvor mye penger han holdt skjult i utlandet eller hvor pengene stammet fra. Foto: SCANPIX / SARA JOHANNESSEN Vis mer

– Ingen kommentar.

– Hvor mye penger hadde du på kontoen?

– Ingen kommentar.

– Tror du avsløringen om din hemmelige konto vil skade Høyre i valgkampen?

– Jeg håper ikke det.

Høyrepolitikeren har vært ordfører i Oslo siden 1995. Han var forsvarsminister i Syse-regjeringen fra 1989 til 1990, stortingsrepresentant fra 1981 til 1985 og har hatt flere sentrale posisjoner i partiet og i offentlige foretak.

I nesten 40 år var han ifølge Wikipedia kompanjong i farens rederi Sverre Ditlev-Simonsen & Co (SDS), og har vært administrerende direktør i SDS Drilling og i skipsaksjeselskapet Eidsiva.

- Flere kontoer i familien

Nekter å gi detaljer om mystisk konto

Kontoavsløringene kommer i forbindelse med et opphetet skilsmisseoppgjør mellom den profilerte Hydro-direktøren Cecilie Ditlev-Simonsen og eksmannen Endre Rangnes. Oslo tingrett skal ifølge Dagens næringsliv begjære bevisopptak i Sveits for å undersøke om ordførerens datter har disponert penger på en hemmelig konto i utlandet.

Rangnes har hevdet at familien Ditlev-Simonsen i en årrekke har disponert bankkonti i Credit Suisse i Zürich i Sveits.

- Dette er en privat familiesak om oppgjør av felleseie etter en vond skilsmisse. Og jeg ønsker følgelig ikke å prosedere saken i pressen. Det er mange uriktige og ondsinnede påstander i denne saken og jeg vil ikke diskutere noen av dem offentlig, uttalte Cecilie Ditlev-Simonsen til DN.