Nekter å gi Harry en ny sjanse

Trygderetten vil ikke vente på forskningsresultatene som kan vise hvorfor han er blitt syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Siden 1992 har Harry Stiegler Brevik kjempet en ensom kamp for å få godkjent sin og kollegers helsetilstand som yrkessykdom. Foreløpig til ingen nytte.

Tidlig på 90-tallet gikk MS-alarmen i Nordsjøen. Det skapte frykt og bekymring at flere arbeidere i en liten turbinavdeling på rundt 25 mann opplevde synsforstyrrelser, lammelser og andre symptomer på nerveskade på Statoilopererte Statfjord A.

En mulig årsak til helseproblemene er at turbin- og hydraulikkoljer inneholder giftige organofosfater som kan utvikle seg til nervegassliknende forbindelser under høy temperatur.

Etter at Dagbladet kastet lys over saken, fikk Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami) i 2003 offentlige midler til et forskningsprosjekt som fremdeles pågår. Målinger offshore er nært forestående.

Breviks advokat, Kjell Inge Ambjørndalen, anmodet Trygderetten om å legge saken hans på is i påvente av nye forskningsresultater som kan være av stor betydning for Breviks yrkessykdomssak.

Trygderetten sier nei

Det har Trygderetten stilt seg bryskt avvisende til:

«Retten finner det ikke nødvendig eller hensiktsmessig å utsette behandling av saken i påvente av ytterligere opplysninger og utredninger, som anmodet om av prosessfullmektigen. Den har versert gjennom en årrekke, og retten finner den tilstrekkelig opplyst til å kunne ta standpunkt til Harry Reidar Stiegler Breviks tilfelle.» «Med dagens viten finner retten etter dette ikke å kunne legge til grunn at Harry Reidar Stiegler Brevik har helseplager som med noe overvekt av sannsynlighet er karakteristiske for, og framkalt av, eksponeringen i Nordsjøen», heter det i Trygderettens kjennelse datert 2. mars i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer