Nekter å gi offentligheten innsyn i giftrapport

ConocoPhillips satte i gang millionprosjekt etter Dagblad-avsløringer om syke Ekofisk-arbeidere.

KJEMISK HELSEFARE: Mange tidligere oljearbeidere fra Ekofisk-feltet er syke etter eksponering for kjemikalier på oljeplattform. Foto: Occupational Hygiene Solutions AS
KJEMISK HELSEFARE: Mange tidligere oljearbeidere fra Ekofisk-feltet er syke etter eksponering for kjemikalier på oljeplattform. Foto: Occupational Hygiene Solutions AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Etter Dagbladets mange avsløringer om helseskader og farlig arbeidsmiljø på Ekofisk, startet oljeselskapet ConocoPhillips en retrospektiv eksponeringsstudie som tar sikte på å gi svar på hvilke giftnivåer oljearbeiderne har vært utsatt for.

Det yrkeshygieniske konsulentfirmaet Occupational Hygiene Solutions (OHS) fikk millionkontrakt på det såkalte ERES-prosjektet. Både bransje og myndigheter har imøtesett studien med spenning. Nå foreligger resultatene, mer enn et år senere enn opprinnelig planlagt.

- Formålet med studien har vært å gi et bedre grunnlag for utredning av personer med mulig yrkessykdom, og vi vil kommunisere med de som har nytte av denne studien i sitt arbeid, sier kommunikasjonsdirektør Stig S. Kvendseth i ConocoPhillips til Dagbladet.

- Egne ansatte, fagforening, de yrkesmedesisnske avdelingene ved sykehusene, Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami), Petroleumstilsynet, studiens referansegruppe og Arbeidsmiljøskaddes landsforening (ALF) inviteres til møter hvor OHS, det frittstående selskapet som har gjennomført studien, vil grundig formidle resultatene av studien, legger Kvendseth til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer