Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter å gi opp

Her har prest Kathleen Rogers tent lys sammen med sine landsbybarn i håp om å finne April Jones (5) i live.

HAR ETT DØGN:   Politiet har fått et døgn til å avhøre 46-åringen som er siktet etter April Jones forsvinning opplyser politiinnspektør Ian John.  Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB Scanpix
HAR ETT DØGN: Politiet har fått et døgn til å avhøre 46-åringen som er siktet etter April Jones forsvinning opplyser politiinnspektør Ian John. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MACHYNLLETH (Dagbladet): - Vi er lamslåtte, men forsøker å være sterke i troen, sier Kathleen Rogers til Dagbladet.

Sorgen og fortvilelsen henger som et regntungt teppe over den walisiske landsbyen Machynlleth.

I fire døgn har flesteparten av de 2000 innbyggerne forgjeves saumfart store arealer for å finne spor etter April Jones.

I flere dager har forsvinningssaken dominert de britiske avisene. Statsminister David Cameron har gått ut og sagt at hans tanker går til femåringens familie - som har opplevd alle foreldres mareritt.
Et trygt sted Hver eneste kveld samles folk i landsbykirken for å hente styrke til en ny dag. I går ble seremonien ledet av Andy John, biskopen i Bangor.

-Machynlleth er jo et bitte lite sted, der ingen ting skjer. Vi låser ikke dørene. Her pleier det å være trygt. Så kom dette til oss, sier Rogers.

Politimenn med tårer i øynene og slitne foreldre med ungene på armen stilte seg i en lang rekke i kirkegangen for å skrive seg inn i støtteprotokollen og for å tenne lys.

Nekter å gi opp Nærmere hundre pressefolk er ankommet den walisiske landsbyen. Men beboerne er for opprørte til å snakke. Det har de overlatt til presten.

-Vi er en sterk enhet som viser solidaritet. Og vi nekter å tro at dette er slutten. Vi forholder oss til at April er savnet, ikke noe annet, sier Kathleen Rogers, som kjenner hver eneste av sine soknebarn fordi hun er født og oppvokst i Machynlleth.

Cerebral Parese Coral Jones (40), moren til April, skrev på Facebook at hun dekorerte eiendommen med datterens yndlingsfarge og oppfordret folk til å gjøre det samme.

På gjerder, stolper, husvegger og trær henger rosa sløyfer som et symbol på at alle tenker på den fem år gamle cerebral parese-rammede småjenta. Utenfor Aprils skole har medelevene pyntet med rosa slør og laget navnet hennes med legoklosser.

TENNER LYS:  Vi forholder oss til at April er savnet, ikke noe annet, sier prest Kathleen Rogers. I kirken i Mechynlleth er det tent lys for den lille jenta. Foto: Gunnar Ringheim
TENNER LYS: Vi forholder oss til at April er savnet, ikke noe annet, sier prest Kathleen Rogers. I kirken i Mechynlleth er det tent lys for den lille jenta. Foto: Gunnar Ringheim Vis mer

Aprils forsvinning opprører hele Storbritannia. Den treffer alle småbarnsforeldre midt i magen, frykten for at noe skal skje barna deres.

Klandrer ikke I går skrev en kvinnelig aviskommentator at Aprils foreldre ikke er å klandre for at den lille jenta ble kidnappet mens hun lekte utendørs etter klokka sju på kvelden. For selvsagt går diskusjonen nå om hvor tett man skal beskytte barna sine.

På toget på vei til Wales i går ettermiddag hørte jeg en pappa i 40-årene i en engasjert diskusjon med reisefølget sitt si:

«Jeg ville aldri latt datteren min være uten tilsyn på kvelden da hun var fem år. Klokka sju burde hun vært i seng.»

Drapssiktet Tirsdag ettermiddag pågrep politiet 46-årige Mark Bridger i nærheten av elva som renner gjennom området.

Bakgrunnen var at en lekekamerat av April Jones fortalte at venninnen hadde gått inn i en bil som liknet Bridgers. Politiet har forsøkt å sjekke Bridgers bevegelser mellom kl. 18:30 mandag og til han ble arrestert tirsdag kl. 15:30.

I går besluttet politiet å sikte Mark Bridger.

-Retten har gitt oss ytterligere et døgn til å avhøre ham, opplyste sjefsinnspektør Ian John på pressekonferansen ved 18-tida i går.

Prinsesessen vår -Jeg blir syk av at April ikke er funnet. Og at noen vet, men ikke ville fortelle, gjør det enda verre. Alt jeg ønsker er at vi skal få vår nydelige prinsesse hjem, sier storesøster Jasmine (16)

Dagbladet får opplyst av kilder i landsbyen at et av Mark Bridgers barn var venn med den savnede April Jones.

SAVNET:  April Jones (5) ble sist sett da hun gikk inn i en bil for fire dager siden. Foto: NTB Scanpix
SAVNET: April Jones (5) ble sist sett da hun gikk inn i en bil for fire dager siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer