Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter å gi opp

Brødrene Espen og Christoph Wernersen innser at det er lite håp om å finne de voksne slektningene i live. Men de nekter å gi opp letingen etter barna Sophie (6) og Daniel (9).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET (Dagbladet): I går var de i nye templer og nye sykehus og lette etter Daniel (9) og Sophie (6), som sammen med faren Ketil og moren Ann Kristin Wernersen var på juleferie på Khao Lak.

Espen og Christoph forstår at de to voksne ville ha meldt seg så mange dager etter katastrofen, men vil ikke forlate Phuket før de har gjort alt som er mulig for å finne ut hva som har skjedd med de to barna.

-  Vi vet det ikke er tykke halmstrået å klamre seg til, men vi har ikke rett til å gi opp håpet ennå, sier Espen og Christoph.

-  Et sted ingen har lett, kan det ligge to småunger som ikke kan gjøre seg forstått, sier de.

Tråler sykehusene

-  I morgen skal vi ta for oss alle sykehusene i Phuket Town-området i håp om å finne et spor etter ungene, forteller Espen og Christoph. Etter det vi har opplevd de siste dagene, kan ingen ting bli verre, og vi føler vi gjør en jobb det er viktig å gjøre.

-  Samboeren og jeg og de tre ungene våre skulle etter planene ha vært med til Khao Lak, men vi trakk oss i siste øyeblikk, forteller Espen rørt.

-  Jeg er selvsagt lykkelig for det, og det vi gjør nå, er av respekt til broren min og hans familie.

-  Når vi reiser ut i området, skjønner vi godt at det kanskje er en håpløs oppgave.

I landsbyen Phang-Nga bodde det omkring 5000 mennesker. Etter at den tre-fire meter høye bølgen feide over tusen meter innover land, og med en voldsom kraft, tok den livet av rundt 2000 mennesker bare i denne byen. Bare vel hundre er funnet. Tre templer er i ferd med å bli fulle av døde mennesker, og trailere med gjenspikrete kister ruller forbi oss.

-  Denne tragedien er så stor ... Jeg ikke kan fatte hvorfor det ikke er satt inn skikkelig med krefter fra myndighetenes side, gjentar Christoph bittert.

-  Broren min og jeg skal imidlertid bruke alle våre krefter på å lete, og vi gjør det helt til vi skjønner at det ikke er håp lenger.

Vrakrester

Vi kjører gjennom Khao Lak-området, hvor gravemaskinene har begynt å rydde vrakrester av hus som er blitt flyttet hundrevis av meter. Hvor lysmaster av betong mer enn en kilometer fra sjøen ligger brukket som sprø fyrstikker, og hvor landskapet nærmest er jevnet med den brune sanden. Langt ute ligger havet asurblått og vakkert, og gjemmer en fryktelig historie.

PRØVER ALT: Christoph Wernersen avgir sin DNA-profil i håp om at dette kan være med på å identifisere broren.
SAVNET: Familien Wernersen: Foreldrene Ketil og Ann Kristin - og barna Daniel (9) og Sophie (6).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media