Trumps krig:

Nekter å gi seg

Donald Trump tror fortsatt at han kan omgjøre valgresultatet, ifølge kilder tett på presidenten. Trump er samtidig oppgitt over manglende støtte fra visepresident Mike Pence.

GIR SEG IKKE: President Donald Trump tror fortsatt valgresultatet kan overkjøres, og ønsker seg større innlevelse fra visepresident Mike Pence. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB
GIR SEG IKKE: President Donald Trump tror fortsatt valgresultatet kan overkjøres, og ønsker seg større innlevelse fra visepresident Mike Pence. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump har fortsatt ikke gitt opp håpet om å omgjøre valgresultatet og bli sittende i Det hvite hus.

Det skriver CNN 1. juledag. Nyhetsgiganten oppgir en anonym kilde med kjennskap til saken, og slår altså fast at kampen mot valgresultatet ikke er spill for galleriet fra et sårt presidentego.

- Trump er veldig standhaftig i å ville kjempe mot valgmannskollegiet. Og han tror fortsatt ikke at det er over, sier kilden.

Konflikt med Pence

Trump skal ifølge CNN ha fortalt sine nærmeste at han ikke mener visepresident Mike Pence gjør nok for å bistå ham i kampen mot valgresultatet.

Det er visepresidenten som ratifiserer voteringen i valgmannskollegiet, og CNN mener Trump her ser en gyllen mulighet til å omgjøre valgresultatet i sin favør.

At ikke Pence selv ser dette som en utmerket mulighet, skal frustrere Trump voldsomt.

«Forvirret» Trump

Ifølge kilder skal Trump være «forvirret» over hvorfor Pence, gjennom sin rolle i Senatet, ikke bare kan overkjøre valgmannskollegiets beslutning.

Dette selv om Pence selv og Trumps rådgivere har forsøkt å forklare presidenten at visepresidentens rolle i valget av en ny president er utelukkende seremoniell.

Trump og Pence hadde et lengre møte i Det hvite hus før Trump tok juleferie og dro til golfbanen ved Mar-a-lago i Florida. Under møtet mellom de to skal både krisepakke og kampen mot valgresultatet ha vært på agendaen.

Trump retweetet nylig en melding som ba Pence om å stanse ratifiseringen i valgmannskollegiet.

FÅR KRITIKK: Donald Trump har tradisjon for å holde store julefester, men får kritikk for at deltakere ikke bruker munnbind. Video: AP/Twitter Vis mer

Fortsatt konspirasjonsteorier

I et møte med unge konservative i Florida på tirsdag var Pence mer kryptisk enn Donald Trump i sitt syn på valgresultatet.

- Stå i kampen for valgets integritet. Stå i kampen for å forsvare alt vi har fått til, sa visepresidenten.

I et annet møte i Det hvite hus tidligere denne uka skal Trump, Pence og et større rådgiverkorps ha diskutert flere alternativer for å omgjøre valgresultatet.

President Trump skal her igjen ha lagt fram sine ubegrunnede konspirasjonsteorier om at valget ble stjålet fra ham, ifølge CNN.

Disse påstandene foreligger det fortsatt, snart to måneder etter valget, ingen bevis for. Trump har gjentatte ganger blitt oppfordret til å legge fram bevis for påstandene sine, men har ikke gjort dette.

PYNT: USAs førstedame Melania Trump viser fram juledekorasjonene i Det hvite hus. Video: Det hvite hus Vis mer

Krisepakkeskvis

Dagbladet skrev i går at Trump også står i en skvis med republikanerne i Kongressen. Det foregår en dragkamp om en ny krisepakke til den amerikanske økonomien, hvor Trump er på linje med demokratene.

Både Trump og Joe Bidens parti ønsker en krisepakke som gir vanlige arbeidsfolk en større engangsutbetaling. Mens republikanerne vil gi 600 dollar til mange arbeidsfolk, ønsker Trump at dette beløpet økes til 2000 dollar. Demokratene støtter Trump i dette.

Trump har besluttet å benåde sin tidligere valgkampsjef, Paul Manafort, sin langvarige rådgiver Roger Stone og Charles Kushner, faren til svigersønnen Jared Kushner, melder Det hvite hus.

De er de tre kjente av til sammen 29 navn Det hvite hus offentliggjorde etter at Trump og førstedame Melania Trump satte seg på Air Force One til Mar-a-Lago og den siste juleferien før de må forlate Det hvite hus 20. januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer