Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nekter å gi ut loggen mellom AMK og politi til pårørende

Familien til Døndu Tulum (63) fikk avslag. - Det har de ikke lov til, hevder familiens advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Familien til Døndu Tulum (63), som døde på Tøyen søndag, har fått avslag på deres ønske om å få utlevert utskriften av kommunikasjonen mellom Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) og politiet i Oslo.

De pårørende ønsker å belyse hele saken etter at Døndu Tulum (63) døde mens familiemedlemmer ble lagt i jern utenfor leilighetsblokka på Tøyen søndag.

Familien har anmeldt forholdet og ønsker å dele saken med offentligheten for å få fram hele sannheten, ifølge familiens advokat Shahzad Nazir.

- Nå nekter de frigi loggen mellom AMK og politiet. Dette ble vi lovet under et møte vi hadde med AMK i går, hevder Nazir overfor Dagbladet.

Ønsker kronologiFamilien får i dag tilgang til utskriften av deres egen nødsamtale til AMK i forkant av dødsfallet. Denne vil trolig offentliggjøres i løpet av kort tid. Ifølge AMK følte ambulansepersonellet seg truet på telefon, slik at de ringte politiet for at de skulle undersøke saken før de dro til adressen. Familien hevder de ikke truet noen.

- Man hører banning og frustrerte ord, samt hyl og skrik fra flere familiemedlemmer. Men det er klart at dette er rop om hjelp og ikke drapstrusler, sier advokaten til Nettavisen.

Ifølge Nazir ønsker familien å få tilgang til kommunikasjonen mellom politi og AMK også.

- Vi ønsker å få utskrifter av disse samtalene. Vi må kunne gå gjennom saken kronologisk, sier Nazir.

Det har versert forskjellige versjoner av hva som faktisk skjedde søndag formiddag. Søndag hevdet først politiet at ambulansen var på stedet først og ble truet der. AMK hevdet at politiet var på stedet først. Til slutt sa begge at ambulansen hadde vært like ved adressen, men snudd fordi ambulansepersonellet følte seg truet av noen personer i en forbipasserende bil. Familiemedlemmene på stedet var frustrert over at politiet tilsynelatende kom før ambulansen.

- Del av sakenIfølge advokaten var grunnen til avslaget at juridisk avdeling ved Oslo universitetssykehus Ullevål sa at de ikke kunne tillatte frigivelse av loggen.

- Det er ikke riktig det de sier. Loggen er en del av sakens opplysning, mener Nazir.

- Hva tror du er grunnen til at de vil gi den ut?

- Jeg har grunn til å tro at de ikke ønsker å gi den ut av en eller annen grunn, sier  advokaten forsiktig.

Klinikkleder Olav Røise ved Akuttklinikken, Oslo universitetssykehus, har ikke ønsket å la seg intervjue av Dagbladet om denne saken. I stedet har han sendt denne uttalelsen via sykehusets presseavdeling:

- Kommunikasjonen mellom AMK og Politiet er intern kommunikasjon. En slik vurdering har vi nå satt i gang. Eventuell frigivelse av denne må vurderes separat, men vi har allerede tilbudt advokat og pårørende å få lytte til den.

Ullevål har i dag lagt ut en redegjørelse om AMK og deres praksis med lydlogger

Oslo politidistrikt, ved informasjonsrådgiver Unni Grøndahl, viser til AMK.

VIL HA SANNHETEN FRA; Svigersønn Fedai Ucarli, sønn Kutluay Tulum og datter Canan Ucarli til den avdøde kvinnen sier de aldri drapstruet politi- og ambulansepersonell. De forteller at de ringte ambulanse tre ganger, men at det var politiet som kom. Da ble de lagt i bakken, forteller de pårørende. Foto: HÅKON EIKESDAL
VIL HA SANNHETEN FRA; Svigersønn Fedai Ucarli, sønn Kutluay Tulum og datter Canan Ucarli til den avdøde kvinnen sier de aldri drapstruet politi- og ambulansepersonell. De forteller at de ringte ambulanse tre ganger, men at det var politiet som kom. Da ble de lagt i bakken, forteller de pårørende. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling