- Nekter å gi ut loggen mellom AMK og politi til pårørende

Familien til Døndu Tulum (63) fikk avslag. - Det har de ikke lov til, hevder familiens advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Familien til Døndu Tulum (63), som døde på Tøyen søndag, har fått avslag på deres ønske om å få utlevert utskriften av kommunikasjonen mellom Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) og politiet i Oslo.

De pårørende ønsker å belyse hele saken etter at Døndu Tulum (63) døde mens familiemedlemmer ble lagt i jern utenfor leilighetsblokka på Tøyen søndag.

Familien har anmeldt forholdet og ønsker å dele saken med offentligheten for å få fram hele sannheten, ifølge familiens advokat Shahzad Nazir.- Nå nekter de frigi loggen mellom AMK og politiet. Dette ble vi lovet under et møte vi hadde med AMK i går, hevder Nazir overfor Dagbladet.

Ønsker kronologiFamilien får i dag tilgang til utskriften av deres egen nødsamtale til AMK i forkant av dødsfallet. Denne vil trolig offentliggjøres i løpet av kort tid. Ifølge AMK følte ambulansepersonellet seg truet på telefon, slik at de ringte politiet for at de skulle undersøke saken før de dro til adressen. Familien hevder de ikke truet noen.

- Man hører banning og frustrerte ord, samt hyl og skrik fra flere familiemedlemmer. Men det er klart at dette er rop om hjelp og ikke drapstrusler, sier advokaten til Nettavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer