Vaksinedebatten

Nekter å gi vaksinesvar

Verken Arbeiderpartiet eller Dagbladet får svar på hva Høie mente da han sa at EU-avtalen om vaksiner kan «settes i spill» dersom Norge kjøper vaksiner for egen kjøl.

SVARER IKKE: På spørsmål om hva Høie tenker om statssekretærens involvering i debatten mellom Molde og Oslo i coronahåndteringen, nekter starsråden å svare. Video: Regjeringen.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Dette vil jo bare sette de vaksinene som vi har faktisk mulighet til å få i spill», sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til TV 2 2. mars.

Svaret var knyttet til spørsmål om Norge kan kjøpe vaksiner for egen maskin, i tillegg til de vi får gjennom EU-avtalen.

Norge langt bak i løypa hva gjelder vaksinering, og stadig flere kritiserer nå regjeringen for dette. Blant annet danskene har skaffet seg vaksiner på egen hånd utenom avtalen med EU.

Krever svar

Arbeiderpartiet vil nå vite om regjeringens vaksineavtale med EU er til hinder for at Norge kan anskaffe ytterligere vaksiner.

- Det må være åpenhet om beslutninger som er tatt, og avtalene regjeringen har gjort. Vi må vite hvor langt regjeringen kom i diskusjoner med vaksineleverandører og hvorfor det ikke ble noe avtale, sier Tuva Moflag (Ap) til Dagbladet.

Hun har sendt skriftlig spørsmål til Høie, og reagerer i likhet med partileder Jonas Gahr Støre på at Høie sier at avtalen med EU kan «settes i spill» dersom Norge skaffer vaksiner for egen kjøl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer