Nekter å godta FN-sanksjon

- Vi er ikke bekymret for militært angrep fra USA, sier Irans president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går vedtok FNs sikkerhetsråd å sanksjonere Iran for å få landet til å slutte anrike uran. Landet fikk 60 dager på å etterkomme kravet fra FN. Trusselen har virket dårlig. I dag nekter Iran å godta sanksjonene, skriver Reuters.

- Vi er ikke bekymret for et militært angrep fra USA, sa Irans president Mahmoud Ahmadinejad i et TV-interjvu med den franske TV-kanalen kanal 2 fredag.

Presidenten utdyper uttalelsen:

- Vi er ikke bekymret av to årsaker. Først er sitasjonen for å gjøre det ikke egnet i regionen. For det andre er det fortsatt kloke folk i USA som ikke vil godta at slik dum oppførsel kan skje.

Under en pressekonferanse i dag sier Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki at Sikkerhetsrådet har blitt "manipulert" av noen av medlemmene for å vedta "urettmessig vedtak" mot et fredelig atomprogram.

- Jeg kan forsikre dere om at presset vil ikke forandre på iransk policy. Suspensjon er verken en mulighet eller løsning, sa den iranske utenriksminister Manouchehr Mottaki.

Mottaki uttalelser viser at trusler om sanksjoner har liten effekt.

- Verden bør vite - og det gjør den - at selv de tøffeste politiske og økonomiske sanksjoner eller andre trusler er altfor svake til å tvinge den iranske nasjon bort fra deres legale og legitime krav, sier Mottaki.

Nekter å godta FN-sanksjon

Tidligere har FN forsøkt å sanksjonere Iran med tiltak som skal begrense våpenhandel og spredning av atomvåpenteknologi. De siste sanksjonene, som ble enstemmig vedtatt, vil fryse verdiene til 28 individer og organisasjoner som er involvert i Irans atomvåpen og rakettprogram, ifølge CNN.