Ekspertgruppe skal granske Vestlundveien ungdomssenter i Bergen

Nekter å granske rusmisbruk, anabole steroider og luksusbiler

Gruppa, som skal vurdere forsvarligheten på Vestlundveien ungdomssenter, vil ikke gå inn i Dagbladets avsløringer.

JENTEROM: Tidligere ansatte har tatt bilder av hvordan det så ut på rommene til Hanne og «Marie» på Vestlundveien ungdomssenter. Foto: Privat
JENTEROM: Tidligere ansatte har tatt bilder av hvordan det så ut på rommene til Hanne og «Marie» på Vestlundveien ungdomssenter. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kommer fram i et brev som undersøkelsesgruppas leder, spesialkonsulent Magne Kronborg fra Barne- og familieetaten i Oslo kommune, har sendt til flere tidligere ansatte ved Vestlundveien ungdomssenter i Bergen.

De tidligere ansatte kontaktet granskerne fordi de har informasjon de mener vil kaste lys over kritikkverdige forhold ved den statlige barnevernsinstitusjonen som har huset 12 ungdom med alvorlige adferdsvansker fra 2013 og fram til i dag.

8. mai, i kjølvannet av Dagbladets mange avsløringer, opplyste barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) om at Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og Bufetat etablerer ei hurtigarbeidende ekspertgruppe som skal vurdere om tilbudet på Vestlundveien ungdomssenter er forsvarlig.

- Når ekspertgruppa er ferdig med sitt arbeid, skal Bufdir levere en rapport. Vi må ha alle fakta på bordet for å vurdere hva som skal skje videre, uttalte Helleland og la til:

- Det er viktig med åpenhet og debatt om det som skjer i barnevernet. Man må være selvkritisk, se på forbedringspotensial og lære av de feil som begås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer