Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter å ha drept Barbro

I dag blir ektemannen og svogeren til Barbro Zedini framstilt for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett, siktet for drap og medvirkning til drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Ingen av dem har forklart seg for politiet etter at de ble siktet i saken.

Politiet forsøkte i går å få til et avhør med svogeren til avdøde, men det var ikke mulig fordi forsvareren hans, advokat Vidar Helgheim, ikke hadde anledning til å være til stede.

Ektemannen kommer heller ikke til å forklare seg før hans forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, har gjennomgått saksdokumentene. Det skjer ikke før i morgen. Fordi Ihlebæk skal holde prosedyre i Bjarkøy-saken i dag, er det en forsvarerkollega som skal møte i forhørsretten under fengslingsmøtet.

Sprik i forklaringer

Etter det Dagbladet erfarer, bygger politiet siktelsen mot de to tunisiske brødrene på det de mener er sprik og usannsynligheter i forklaringene.

- Siktelsen bygger på en samlet vurdering av de opplysningene som vi har innhentet, sier politiinspektør Gunnar Larsen ved Oslo politidistrikt.

Politiet jobber nå på spreng med å undersøke de tekniske bevisene som er funnet på liket og på funnstedet og de beslagene som er gjort i leiligheten på Etterstad i Oslo, der Barbro Zedini bodde sammen med sin mann.

Flere vitner har fortalt politiet at Barbro Zedini ville skille seg fra sin mann. Politiet mener at ekteskapelige problemer kan være et mulig motiv for drapet.

Politiet jobber ut fra en teori om at Barbro Zedini har blitt drept i Oslo, kanskje i sin egen leilighet, og deretter fraktet til Gjersjøen i Oppegård, der hun ble funnet i vannkanten, innpakket i plast og en sovepose.

Svogeren til den drepte har i avhør sagt at han er uskyldig, men vil likevel godta inntil fire ukers varetektsfengsling, sier hans forsvarer Vidar Helgheim.