Nekter å ha gudstjeneste med sin kvinnelige kollega

Godkjent av biskopen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Prostiprest i Lillesand menighet, Bernt Olav Karlsen, nekter å ha nattverdsgudstjeneste sammen med sin kvinnelige kollega Kathrine Tallaksen Skjerdal, skriver Agderposten.

Samarbeidsnekten er godkjent av kikelivsavdelingen hos Biskopen i Agder og Telemark. En nesten 30 år gammel regel sier nemlig at en mannlig prest kan reservere seg mot alter- og prekestolfellesskap med en kvinnelig prest.

Til tross for kolleganes reaksjon, synes ikke kapellan Kathrine Tallaksen Skjerdal at regelen bør endres.

- Vi to har et godt forhold i det daglige, da er ikke denne saken noe tema mellom oss. Kampen rundt kvinnelige prester er passé, samtidig må kirken ta vare på mindretallet. Han tolker bibelen ut fra sin samvittighet, og det må jeg har respekt for, sier hun til Dagbladet.no.

- Føler du deg diskriminert i denne saken?

- Nei, jeg gjør ikke det.

Bernt Olav Karlsen, ble for kort tid siden kalt inn på teppet hos biskopen, etter at han kom med noen uttalelser i en preken som ble oppfattet som \'uverdige i forhold til homofilidebatten\', skriver Vårt Land.

Karlsen ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.no.

AKSEPTERER: Vi må ta vare på mindretallet i kirken, mener den kvinnelige presten som Karlsen ikke vil ha nattverdsgudstjeneste med. Foto: SCANPIX
AKSEPTERER: Vi må ta vare på mindretallet i kirken, mener den kvinnelige presten som Karlsen ikke vil ha nattverdsgudstjeneste med. Foto: SCANPIX Vis mer