Nekter å ha plyndret «Anton Schmitt»

Den tidligere Nordsjø-dykkeren fra Narvik, som nå står tiltalt for å ha stjålet i alt 180 gjenstander, står på at han har tilegnet seg Hitlers angreps- og okkupasjonsplan på legalt vis og ikke fra senkede krigsskip i Narvik havn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er i slutten av 40-årene, har drevet hobbydykking i 25 til 30 år. Han er samler og hevder at han har tilegnet seg okkupasjonsplanen på legalt vis. Han benekter hardnakket at han har hentet ut Hitlers angrepsplan fra destroyeren «Anton Schmitt», slik politiet og Forsvarsmuseet hevder.

Politiet i Narvik fant det sensasjonelle dokumentet blant 180 gjenstander som i juni 1999 ble beslaglagt fra mannens hus og eiendom. Tiltalte ber Dagbladet om å få være anonym.

Hans advokat, Hugo Storø, påpeker at hans klient ikke har gjort noe forsøk på å skjule gjenstandene han på ulikt vis har tilegnet seg. En masse av sakene sto åpent framme i leiligheten da politiet foretok razziaen av huset hans i juni 1999.

Mannen har kone og barn. Allerede samme dag som Dagbladet brakte nyheten om at det sensasjonelle funnet var gjort, fikk avisa støttebrev fra dykkerkolleger av mannen. Folk som mener han har gjort Norge en stor tjeneste og bør behandles deretter.

- Det er ikke min klient som skal bevise sin uskyld. Det er politiet og påtalemyndigheten som har bevisbyrden. Det skal vi ikke glemme, sier Storø.