Nekter å kommentere motstridende PST-lekkasjer

Statsministeren vil ikke kommentere de mange lekkasjene til pressen i terrorsaken.

HENVISER TIL PST: Statsminister Jens Stoltenberg nekter å kommentere de mange og motstridende PST-lekkasjene i forbindelse med terrorpågripelsene. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
HENVISER TIL PST: Statsminister Jens Stoltenberg nekter å kommentere de mange og motstridende PST-lekkasjene i forbindelse med terrorpågripelsene. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): De siste dagene har norske medier offentliggjort informasjon om de tre terrorsiktede basert på anonyme kilder. Informasjonen fra de anonyme kildene er til dels motstridende.

VG har skevet flere saker basert på anonyme kilder. Lørdag skrev avisa at uigur-kineseren Mikael Davud (39) oppbevarte materiale til å lage bomber i sin egen leilighet på Ullevål. VG skrev også at PST overvåket leiligheten med skjulte kameraer.

Søndag skrev derimot Aftenposten at bombeingrediensene ikke ble lagret hjemme hos noen av de tre siktede, men på et fjerde sted. Det er dette stedet som skal ha blitt videoovervåket av PST og ikke leiligheten til Davud.

Reagerer Både advokatene til de siktede og opposisjonen på Stortinget reagerer kraftig på lekkasjene.

— Jeg har ikke fått se noen dokumenter i saken, men alt står jo i VG, så det er vel strengt tatt ikke nødvendig, sier Arvid Sjøgren, som forsvarer den 37 år gamle irakeren Shawan Sadek Saeed Bujak, til Aftenposten.

— For det første bør PST holde kjeft, og informere forsvarerne før de informerer pressen. For det andre bør man snarest gå ut og dementere dersom opplysningene som har kommet fram i mediene er feil, sier Carl Konow Rieber-Mohn, som forsvarer den antatte hovedmannen Mikael Davud (39), til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer