Skutt og drept av politiet:

Nekter å kommentere skuddene

En mann i 40-åra ble natt til fredag skutt av politiet på en privat adresse i Troms. Politiet forteller at deres betjenter opplevde situasjonen som «livstruende».

DØDE: En mann i 40-åra ble skutt av politiet i en bolig på Tennevoll i Lavangen kommune i Troms. Han døde på stedet. Foto: Jon Henrik Larsen / SALANGEN-NYHETER.COM / NTB
DØDE: En mann i 40-åra ble skutt av politiet i en bolig på Tennevoll i Lavangen kommune i Troms. Han døde på stedet. Foto: Jon Henrik Larsen / SALANGEN-NYHETER.COM / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved 01.40-tida natt til fredag rykket politiet ut for å bistå helsevesenet på en privat adresse i Lavangen kommune i Troms.

Da de kom fram oppsto det en «situasjon» – vedkommende kjørte en hjullaster, og politiet skjøt ham. Mannen ble erklært død av lege på stedet.

Bilder fra stedet viser at det er avfyrt en rekke skudd under hendelsen. På ett av bildene er det tilsynelatende 16 kulehull i vinduet på den ene døra på hjullasteren.

- Livstruende

Det er usikkert hva som var foranledningen for hendelsen, altså hvorfor mannen kjørte hjullasteren og hvorvidt han oppførte seg truende. I en pressemelding ved 12.30-tida fredag bekrefter politiet at det var to politibetjenter til stede. De to er ikke fysisk skadd.

- Det er liten tvil om at det har vært en dramatisk hendelse, og at våre mannskap har opplevd det som en livstruende situasjon. Nå er det spesialenheten som rutinemessig skal etterforske saken, og vi kommer per nå ikke til å kommenter hendelsesforløpet nærmere, sier politimester Astrid Nilsen i Troms politidistrikt i poressemeldingen.

Politibetjentene er fritatt for tjeneste og blir ivaretatt av arbeidsgiver. Troms politidistrikt skriver at det på nåværende tidspunkt ikke er grunnlag for suspendering av de to betjentene.

Ubesvarte spørsmål

Overfor Dagbladet er Nilsen foreløpig svært sparsom med opplysningene utover det som kommer fram i pressemeldingen.

Hun ønsker ikke å si noe om hvorvidt politiet tidligere har hatt kjennskap til avdøde. Dagbladet er imidlertid kjent med at mannen ikke skal ha noen straffehistorikk.

- Hendelsesforløpet på åstedet blir en del av spesialenhetens etterforskning, derfor kan jeg ikke si noe om dette nå. Jeg kan heller ikke kommentere hvorfor vi ble tilkalt av helsevesenet, sier Nilsen.

Ifølge politimesteren var det bare de to politibetjentene som nå er fritatt fra tjeneste som var på stedet, i tillegg til helsevesenet.

- Bilder fra stedet viser at det tilsynelatende ble avfyrt mange skudd, hva kan du si om det?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Etterforskes

Spesialenheten for politisaker - politiets eget kontrollorgan - har altså tatt over saken.

- Spørsmål angående etterforskningen må rettes til dem. Troms politidistrikt har fryst åstedet til spesialenheten ankommer, sier Nilsen.

Spesialenheten skriver i en pressemelding fredag morgen at de har iverksatt obligatorisk etterforskning, og at Kripos også vil bistå med åstedsundersøkelser.

VISER DRAMET: Bilder fra stedet viser en politibil på langs og en hjullaster stå ovenfor. Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-Nyheter / NTB
VISER DRAMET: Bilder fra stedet viser en politibil på langs og en hjullaster stå ovenfor. Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-Nyheter / NTB Vis mer

- Tragisk og bare trist

Kommunen har satt ned et psykososialt kriseteam for sine innbyggere.

- Det er en tragisk hendelse som har skjedd, det er bare trist, sier ordfører Hege Beate Rollmoen (Ap) til Dagbladet.

Hun var selv ikke i tettstedet da det skjedde, men ble oppringt og dro hjem i natt.

- Har stedet vært preget av politiutrykninger eller liknende før?

- Nei, ikke i det hele tatt, sier hun.

«I forbindelse med den alvorlige hendelsen hvor en mann er skutt, er psykososialt kriseteam etablert på Helsesentret. Personer som har behov for noen å snakke med i relasjon til denne saken, kan ta kontakt med medlemmer av kriseteamet», skriver kommunen på sine nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer