Nekter å la oljesølet påvirke oljeleting i Nord-Norge

Miljøvernminister Erik Solheim nekter å blande kritikken rundt oljeletingen i Lofoten og Vesterålen i inn i oljekatastrofen i Langesund.

FYSJ, DA: Ministrene forsøker å tørke vekk oljesøl fra hendene. De to lover å rydde opp, men nekter å la oljesølet påvirke oljeletingsspørsmålet i Nord-Norge. Foto: Per Flåthe
FYSJ, DA: Ministrene forsøker å tørke vekk oljesøl fra hendene. De to lover å rydde opp, men nekter å la oljesølet påvirke oljeletingsspørsmålet i Nord-Norge. Foto: Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(LANGESUND/Dagbladet): -Det er ikke riktig, midt opp i dette, å gjøre norsk innerikspolitikk av saken, sier miljøvernminister Erik Solheim til Dagbladet.

Solheim vil ikke la oljesølet i Langesund få bæring på problemstillingene rundt oljeleting i Lofoten og Vesterålen.

Han gjentok imidlertid både seg selv og det fiskeriminister Helga Pedersen sa om oljesølet i Langesund, nemlig at kysten fra Mølen i Vestfold til Kragerø i Telemark skal renses, uansett hvor mye det koster.

Hva kostnader for fjerning av skipet angår, forteller de at det tilhører et av Kinas største rederier, og at de har fått forsikringer om at det står seriøse krefter bak, som ønsker å rydde opp. Det kjente nederlandske bergingsselskapet Smith er koblet inn.

Representanter har allerede vært på havaristen for å se på mulighetene for å tømme tanker for gjenværende olje, og senere finne måter å fjerne skroget på.

Helga forsiktigOgså Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen var forsiktig med å trekke paralleller mellom oljesølet i Langesund og skrekkscenariene oljemotstanderne har kommet med om farene som lurer hvis oljeleting i de sårbare områdene lags kysten av Nord-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer