Nekter å la seg intervjue

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen har oppfordret folk å spise mer fisk - uten å nevne grensa på to laksemåltider i uka. Nå vil hun ikke snakke med pressen.

OVERLATER SAKEN TIL HELSEMYNDIGHETENE: Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, som selv er aktiv i å markedsføre laks overfor forbrukerne. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
OVERLATER SAKEN TIL HELSEMYNDIGHETENE: Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, som selv er aktiv i å markedsføre laks overfor forbrukerne. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet avslører i dag at den fremste autoriteten på feltet, Vitenskapskomiteen for mattrygghet, i 2006 advarte mot å spise mer enn to måltider fet fisk i uka. Dette rådet er ikke gjengitt i norske helsemyndigheters offisielle kostholdsråd, og er ikke blitt nevnt i ukas laksedebatt av verken helsemyndighetene, fiskeforskere, fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen eller helseminister Jonas Gahr Støre.

Helsedirektoratet innrømmer overfor Dagbladet i dag at de ikke vet om folk flest kjenner til advarselen, som spesielt gjelder kvinner i fertil alder.

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen har ved flere anledninger de siste årene anbefalt folk om å spise mer fisk og mer laks, uten å nevne taket på to laksemåltider hver uke. Nå vil ikke stille til intervju og svare på hvorvidt hun har kjent til advarselen i Vitenskapskomiteens rapport og hvorfor hun ikke har formidlet forbeholdet tidligere.

Fiskeriministerens kommunikasjonssjef Ingrid Dåsnes sier at kostholdsråd ligger under Helsedepartementet, og at ministeren til enhver tid forholder seg til disse.

- Jeg støtter meg på helsemyndighetenes kostholdsråd, er kommentaren hun videreformidler fra fiskeriministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer