STÅR: Først stanset pakistanske myndigheter alle forsyningskonvoier til Nato-styrkene i Afghanistan fra Pakistan. Nå nekter også drivstoffleverandørene å levere drivstoff til den svært viktige forsyningslinjen. Her, ved grenseovergangen Chaman, står lastebilene stille. Foto: AFP / ASGHAR ACHAKZAI / SCANPIX
STÅR: Først stanset pakistanske myndigheter alle forsyningskonvoier til Nato-styrkene i Afghanistan fra Pakistan. Nå nekter også drivstoffleverandørene å levere drivstoff til den svært viktige forsyningslinjen. Her, ved grenseovergangen Chaman, står lastebilene stille. Foto: AFP / ASGHAR ACHAKZAI / SCANPIXVis mer

Nekter å levere drivstoff til NATO i Afghanistan

Pakistanske selskaper som har ansvar for å levere drivstoff til NATO-styrkene i Afghanistan, stanser leveransene i protest mot angrepet som i helgen tok livet av 24 pakistanske soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En interesseorganisasjon for selskapene varslet mandag at de ikke kommer til å gjenoppta leveransene med det første.

De vil først vurdere å levere drivstoff igjen hvis regjeringen i Islamabad og det pakistanske forsvaret har akseptert en beklagelse fra NATO, opplyser generalsekretær Nawab Sher Afridi i All Pakistan Oil Tanker Owners Association.

Samme dag avviste pakistanske myndigheter rapporter om at det var de pakistanske soldatene som hadde skutt først, og at det var dette som utløste NATO-angrepet.

- Dette er ikke sant. De finner på unnskyldninger. Og forresten, hvilke tap har de opplevd? skriver generalmajor Athar Abbas i det pakistanske militæret i en tekstmelding til AFP.
(NTB)