Nekter å melde seg

HAAG (NTB/AFP/Reuters): Bosniaserbernes tidligere leder, Radovan Karadzic, vil ikke melde seg for FNs krigsforbryterdomstol i Haag. Det sa hans mor i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med det bosniaserbiske ukebladet Ekstra sa Jovanka Karadzic at hun tror sønnen er trygg, og at han beskyttes av «ærlige og gode mennesker».

- Hvis domstolen i Haag var hederlig og uavhengig, er jeg sikker på at min sønn ville fortalt om krigen og om sin rolle i den, sa Jovanka Karadzic.

NATO-ledede fredsbevarende styrker i Bosnia startet i går en militær øvelse i Foca-området, sørøst i landet. Dette er i nærheten av Radovan Karadzics antatte skjulested.

En talsmann for NATO i Mostar avviser at øvelsen er et ledd i planer om å pågripe Karadzic, som den montenegrinske avisa Dan påsto i går.

FNs krigsforbryterdomstol i Haag har bedt myndighetene i Bosnias serbiske republikk om å arrestere og utlevere Stojan Zupljanin. Den tidligere sjefen for de serbiske sikkerhetsstyrkene var en nær medarbeider av Radovan Karadzic.

Stojan Zupljanin (49) anklages for deportasjon, drap og tortur av bosniske muslimer og kroater i Bosnia i 1992. Han skal nå bo i byen Banja Luka i den serbiske republikken.