Nekter å møte eks-mannen i retten

Det 36 år gamle kvinnen som ble alvorlig skadd da bilen hennes eksploderte på Åssiden i Drammen i fjor, nekter å la eks-mannen være til stede når hun skal vitne i retten i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under aktors presentasjon av sakens gjennomføring, kom det i dag fram at tiltaltes tidligere ektefelle ikke ville vitne mot 41-åringen med mindre han befant seg utenfor rettssalen.

Eks-mannen står tiltalt for å ha forsøkt å drepe kvinnen med en hjemmelaget bombe av dynamitt og bensin som han rigget til i bilen hennes. Den eksploderte da kvinnen skulle til å åpne bildøren tidlig på morgenen den 23. januar i fjor.

- Utenkelig

- Hun er medtatt etter det som skjedde og får fremdeles behandling for skadene hun ble påført. Hun ønsker ikke å se eks-mannen igjen og derfor ba hun om at han ikke skal være til stede under hennes vitnemål onsdag, sier kvinnens bistandsadvokat Britt Engebakken til NTB etter tirsdagens rettsforhandlinger.

Foruten tiltalen om drapsforsøk er mannen også tiltalt for overtredelse av mordbrannparagrafen i straffeloven og for ulovlig ha vært i besittelse av sprengstoff. Han er dessuten også tiltalt for brudd på besøksforbudet mot den tidligere ektefellen og for dokumentforfalskning.

- Jeg synes veldig synd på min eks-kone. Men jeg har aldri gjort noe sånt mot henne. Det er helt utenkelig når der gjelder meg, var svaret den tiltalte 41-åringen ga på spørsmålet om hva han tenkte om eksplosjonen i Åssiden den 23. januar i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer