Nekter å møte opprørere

Statsminister Jens Stoltenberg og hans mannskap vil ikke møte misfornøyde «nordlandsopprørere». Han drar isteden på kjendisfest på Flymuseet i Bodø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå er vi dritt lei. Vi går nå inn i en valgkamp der Stoltenberg ikke vil møte politisk engasjerte mennesker. Det er både oppsiktsvekkende og skuffende, sier en av «nordlandsopprørernes» pionerer, Unn-Elin Andreassen, til Dagbladet. Hun lover at regjeringen skal få merke trøkket i det nordnorske opprøret. Samme dag som regjeringen oppholder seg i Bodø, arrangerer «nordlandsopprørerne» en motkonferanse der det kan bli aksjoner mot Stoltenberg.

Men Jens foretrekker å møte lokale idretts-, kultur- og næringslivskjendiser når regjeringen holder kveldsfest på Flymuseet i Bodø.

Glimt-trener Øystien Gåre, fotballkjendisen Tom Kåre Staurvik, artistene Ellen Nikolaysen, Terje Nilsen og Halvdan Sivertsen står på gjestelista.

Raseri

«Nordlandsopprøret» er en forlengelse av «finnmarksopprøret», som Stoltenberg stiftet et fatalt bekjentskap med i Vadsø i vinter. Erfaringen lærte statsministeren at regjeringsapparatet sjøl bør ha regien i møter med velgerne.

- Denne strategien er ikke klok. Stoltenberg forklarer elendige tall med at folk ikke har skjønt Ap's politikk. Men de menneskene som han nekter å møte i Bodø, har til overmål skjønt resultatene av politikken. Bygdene i Nord-Norge legges ned. Vi kjemper for Nord-Norges videre eksistens, sier Unn-Elin Andreassen.

«Nordlandsopprørerne»: - Stoltenberg forklarer elendige galluptall med at folk ikke skjønner Ap's