Nekter å oppgi dødsårsåk

SKIEN: Politiet i Skien nekter kategorisk å kommentere omstendighetene rundt Gry Hoseins død. Obduksjonsrapporten ble ikke kommentert med et ord under pressekonferansen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokka 16.00 i etternmiddag fikk politiet i Skien oversendt en foreløpig obduksjonsrapport. Politiet vil i kveld ikke si et enetse ord om hva slags informasjon rapporten inneholder. De ønsker ikke engang å bekrefte om den inneholder opplysninger om at Gry skal være drept eller ikke.

- Selv om både publikum og presse ønsker å vite hva rapporten forteller, vil jeg av hensyn til den videre etterforskningen overhodet ikke si noe om innholdet i rapporten, sa en bestemt politiadvokat Jon Harald Borgen til Dagbladet.no i kveld.

Politiet ønsker blant annet å konfrontere Gamal med opplysningene i obduksjonsrapporten før de går ut med informasjon til media.

Fire nye uker

Skien forhørsrett ga i kveld politiet medhold i sin begjæring av ytterligere fire ukers varetekt for Gamal Hosein (35). Han har allerede bestemt seg for å påkjære kjennelsen til Agder lagmannsrett.

- Vi gjør det for å markere at vi mener kjennelsen er gal, ikke fordi vi tror vi vil få medhold i lagmannsretten, sier siktedes forsvarer, Jan Erik Granmo til Dagbladet.no.

Det er Gamal selv som ønsker å påkjære fengslingsspørsmålet videre i rettsapparatet.

- Jeg har snakket med Gamal i fengselet i kveld. Han sier at han ikke trodde at retten ville løslate ham, og han er knust etter meldingen om sin kones død. Husk, dette er jenta han er glad i. Som han har delt livet med i mange år, og som han har to små barn med, sier Granmo.

Han forteller at Gamal er i sjokktilstand etter at han vite at kona er død.

- Gamal har fått en naturlig psykisk reaksjon på meldingen om dødfallet, men han trenger ikke medisinsk hjelp, sier Granmo.

Nytt spor

Politiet ber i kveld om opplysninger fra publikum om en grønn presenning som ble funnet noen hundre meter nord for stedet der liket ble funnet i Porsgrunn i går.

- Den grønne presenningen var viklet rundt en påle noen meter ut i Porsgrunnselva. Foreløpige opplysninger tyder på at den har vært der en 14 dagers tid, sier kriminalsjef Ragnar Holm.

Det var en person som tipset politiet om presenningen i går, etter at likfunnet ble kjent. Tipseren har opplyst at han har sett presenningen ute i elva i minst to uker. Presenningen skal undersøkes nærmere av etterforskerne. Den er tre ganger fem meter stor. Det kan bli aktuelt å la de spesialtrente likhundene lukte på presenningen i håp om at de kan markere funn.

- Ettersom presenningen kan brukes til å pakke inn eller dekke til et lik, er den interessant for oss. Men vi kan foreløpig ikke knytte den direkte til saken, sier politiadvokat Borgen.

Det er foreløpig ikke kommet fram opplysninger i avhør om at Gamal har disponert en presenning, men det kan nå bli aktuelt å avhøre personer om slike opplysninger. Blant annet er det aktuelt å snakke med den ansatte i kiosken om dette punktet. Politiet ber de som mangler en pressening, eller har sett den som ble funnet i går, om å melde seg umiddelbart.

Nye avhør i Israel

Om kort tid vil etterforskere fra Skien reise tilbake til Israel for å avhøre en person om Gry-saken. Det er en mann som tidligere er avhørt og som politiet vil snakke mer med.

Han skal tilhøre den nære kretsen rundt Gry og Gamal i Israel.

Det er foreløpig ikke planlagt nye avhør av Gamal Hosein. Han sitter fengslet i Skien kretsfengsel med brev- og besøkskontroll. Gamal har tidligere uttrykt at han ikke ønsker å svare på nye spørsmål fra politiet, men det var før hans kone ble funnet død.

Gamal har foreløpig ikke avgjort om han ønsker å være tilstede i sin kones begravelse. Men dersom det er aktuelt, vil hans advokat søke retten om permisjon til dette.

Leter etter droppsted

Neste steg i politiets arbeid er å stadfeste hvor Gry Hosein kan ha blitt kastet ut i Skienselva. Tekniske etterforskere fra Kripos vil i morgen starte søk langs elvebredden mellom Skien sentrum og funnstedet i Porsgrunn. Dette er et tidkrevende og møysommelig arbeid. Det er også aktuelt å sende ut dykkere for å saumfare elvebunnen etter spor.

FUNNET: Etter funnet av Gry Hosein i Porsgrunns-elva ba politiet om ny varetekt av ektemannen Gamal. Og fikk medhold.
INGEN KOMMENTAR: Politiadvokat Jon H. Borgen nekter konsekvent å kommentere obduksjonsrapporten.
PÅKJÆRER: Gamal Hosein og forsvarer Jan Erik Granmo påkjærer forhørsrettens fengslingskjennelse.