Barnevern

Nekter å redegjøre for barnevernskrisa: - Sjokkerende

Sentrale politikere ba barneministeren komme til Stortinget for å redegjøre om barnevernskrisa. Nå sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF) nei.

FÅR KRITIKK: Stortingspolitikere ville at barneminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) skulle komme og redegjøre for barnevernskrisa. Det sier han nei til. Foto: Bjørn Langsem
FÅR KRITIKK: Stortingspolitikere ville at barneminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) skulle komme og redegjøre for barnevernskrisa. Det sier han nei til. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er krise i barnevernet, men barneministeren avviser å komme til Stortinget for å redegjøre om situasjonen. Jeg er rett og slett sjokkert, sier Kari Henriksen (Ap).

Sammen med stortingskollegene Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Freddy Øvstegård (SV) sendte Henriksen 21. oktober et brev til barneministeren med krav om at han kommer til Stortinget for å redegjøre om krisa i barnevernet.

Nå sier Kjell Ingolf Ropstad nei.

- Ikke hans hjertesak

I sitt svarbrev til de tre medlemmene av Stortingets familie- og kulturkomité, viser Ropstad til at lederen for samme komité, Kristin Ørmen Johnsen (H) allerede har fremmet en interpellasjon «som tar for seg sentrale utfordringer på barnevernsområdet» og som vil bli diskutert i Stortinget.

Henriksen mener dette er en tydelig nedprioritering av den åpenhet barnevernet har behov for fra dets øverste ansvarlige.

- I månedsvis, ja faktisk i flere år, har vi fått kriseoppslag på kriseoppslag om barn som ikke får hjelp. Barn som får uakseptable tvangsvedtak. Barn som roper etter hjelp uten å få det. Ansatte som roper etter mer tid til å hjelpe barna uten å få det. Domfellelser i menneskerettighetsdomstolen. Kritikk fra domstolene i Norge. Fagpersoner som roper varsku. Og dette er ikke engang en uttømmende liste, sier Henriksen og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer