Nekter å rive «spøkelsesfjøset»

Håkon Robertsen (60) frykter for livet om han må rive dette fjøset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/TROMSØ (Dagbladet.no) Nå varsler 60-åringen søksmål mot Tromsø kommune for å beholde fjøset.

- Jeg er ikke i sak, men at det brygger til sak. Kommunen har kontaktet meg for å rive, og jeg river ikke, sier Robertsen til Dagbladet.no.

Han vil ikke gå i detalj på hvorfor han ikke ønsker å rive det falleferdige fjøset som naboene har klaget på, men til Nordlys sier han i dag at det bor underjordiske der.

- Jeg tror ikke på spøkelser, men underjordiske vesener har tatt bolig i bygget, sier han til Nordlys og viser til at fjøset er bygget på en gammel vikingetuft.

Naboene har klaget på bygningen, som de mener er fallerferdig og farlig for unger i området. I februar i fjor ga Tromsø kommune derfor pålegg om rivning.

Fjernet overdel

Men det vedtaket nekter fjøseieren å følge. Selv er han overbevist om at rivning vil få alvorlige konsekvenser for hans liv og helse.

- For en tid siden fjernet jeg overdelen av bygningen, og det er en opplevelse jeg ikke vil ha gjentatt, sier 60-åringen.

Nekter å rive «spøkelsesfjøset»

Overfor Dagbladet.no vil ikke Robertsen si noe om hvorfor han frykter rivning.

- Jeg har ingen kommentar til det.

- Ifølge Nordlys mener du det er underjordiske der?

- Jeg ønsker ikke å si noe om denne saken før en rettsak, sier Robertsen som heller ikke ønsket å stille opp på bilde ved fjøset.

Dagsmulkt

Tidligere i høst vedtok kommunen at Robertsen må betale dagsmulkter på 300 kroner dersom fjøset ikke rives. Dermed kan den månedelige mulkten komme opp i 9000 kroner om han ikke river.

Men nå varsler fjøseierens advokat Kenneth Mikkelsen søksmål mot kommunen om ikke fjøset får stå. Advokaten foreslår at naboenes behov for sikring kan løses ved å gjerde inn fjøset.

- Kommunen må respektere at folk har en soleklar rett til å ha oppfatninger og overbevisninger som går på tvers med det vi oppfatter som vanlig fornuft, sier Mikkelsen til Nordlys.

UNDERJORDISKE: I dette fjøset har underjordiske tatt bolig, mener fjøseieren. Han frykter for livet om han må rive. Foto: INGUNN MÆHLUM
UNDERJORDISKE: I dette fjøset har underjordiske tatt bolig, mener fjøseieren. Han frykter for livet om han må rive. Foto: INGUNN MÆHLUM Vis mer

Dermed kan det spøke for naboenes ønske om å fjerne fjøset.

- Nå vil vi sette oss inn i brevet fra advokat Mikkelsen og gjøre en vurdering om hva vi videre vil gjøre, sier kontorleder Mette Mohåg.