Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TripAdvisor

Nekter å selge delfin-billetter

TripAdvisor kjemper for bedre dyrevelferd.

SLUTTER Å SELGE BILLETTER: TripAdvisor vil ikke lenger selge billetter for attraksjoner som avler, importerer eller fanger hvaler, delfiner og niser for framvisning. Foto: Reuters/NTB Scanpix
SLUTTER Å SELGE BILLETTER: TripAdvisor vil ikke lenger selge billetter for attraksjoner som avler, importerer eller fanger hvaler, delfiner og niser for framvisning. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer

TripAdvisor vil ikke lenger selge billetter til attraksjoner som avler, importerer eller fanger hvaler, delfiner og niser for offentlig framvisning, skriver The New York Times.

Det kunngjorde TripAdvisor onsdag denne uka.

Fra nå av vil selskapet forby salg til attraksjoner og arrangementer i parker og akvarier over hele verden, inkludert SeaWorld, som har lokaliteter i Florida, Texas og California, Loro Parque i Spania og Georgia Aquarium.

I FANGENSKAP: Spekkhoggeren Takara ble nylig mor til sin femte kalv på SeaWorld i Texas. Dyrevernsorganisasjonen PETA har bedt SeaWorld om å slippe spekkhoggerne ut i havet. Video: NTB / SeaWorld. Vis mer

De nye retningslinjene om sjøpattedyr kommer i forlengelsen av at TripAdvisor fra 2016 avsluttet salget av billetter til opplevelser der reisende har fysisk kontakt med fangede ville dyr, som elefantridning og tigerkos.

- Trives ikke

Politikken, som inkluderer TripAdvisors datterselskap Viator, kommer et år etter at selskapet forbød salg av billetter til forestillinger og show som blir betraktet å være nedverdigende for dyr, i ei tid med økt bekymring over dyreturisme og dyrevelferd.

- Hvaler og delfiner trives ikke i begrensede miljøer, og vi håper å se ei framtid der de lever som de skal - frie og ute i naturen, sier Dermot Halpin, TripAdvisors president for opplevelser og utleie.

- Vi mener den nåværende generasjonen hvaler og delfiner i fangenskap burde være den siste, og vi ser fram til å se denne holdningen bre seg i hele reisebransjen.

De nye reglene fokuserer på fremtidige generasjoner av sjøpattedyr fordi det å frigjøre dyr som allerede er i fangenskap, ville sette dem i ytterligere fare, hevder TripAdvisor.

Alternative fristeder

DRAMATISKE MINUTTER: Denne videoen viser hvordan treneren Ken Peters ble dratt med under vann igjen og igjen av spekkhoggeren Kesatka. Fire år seinere ble en kollega av ham drept. Video: SeaWorld / Occupational Safety and Health Review Commiss Vis mer

Selskapets nye politikk fokuserer også på å forbedre livene til dyrene som allerede er i fangenskap, skriver The Guardian.

For å være kvalifisert for billettsalg på TripAdvisors plattform, må attraksjoner nå sørge for å ha et permanent bomiljø for sjøpattedyrene sine ved sjøen.

Selskapet vil også fortsette å selge billetter til kommersielle og ideelle organisasjoner som utvikler alternative fristeder ved sjøen for hvaler i fangenskap og som har forpliktet seg offentlig til å huse dyrene i disse miljøene.

Det kan innebære bukter eller viker som er nær omgivelser der hvaler finnes naturlig.

Dyrebeskyttelsesgrupper priser TripAdvisors nye dyrevelferdspolitikk.

- Dette sender en klar beskjed til andre reiseselskaper om at vi må avslutte denne grusomme industrien en gang for alle, sier Nick Stewart, global sjef for dyreliv og delfiner ved World Animal Protection.

- Sammen kan vi sikre at dette er den siste generasjonen delfiner som blir holdt fanget for underholdning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media