TripAdvisor

Nekter å selge delfin-billetter

TripAdvisor kjemper for bedre dyrevelferd.

SLUTTER Å SELGE BILLETTER: TripAdvisor vil ikke lenger selge billetter for attraksjoner som avler, importerer eller fanger hvaler, delfiner og niser for framvisning. Foto: Reuters/NTB Scanpix
SLUTTER Å SELGE BILLETTER: TripAdvisor vil ikke lenger selge billetter for attraksjoner som avler, importerer eller fanger hvaler, delfiner og niser for framvisning. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TripAdvisor vil ikke lenger selge billetter til attraksjoner som avler, importerer eller fanger hvaler, delfiner og niser for offentlig framvisning, skriver The New York Times.

Det kunngjorde TripAdvisor onsdag denne uka.

Fra nå av vil selskapet forby salg til attraksjoner og arrangementer i parker og akvarier over hele verden, inkludert SeaWorld, som har lokaliteter i Florida, Texas og California, Loro Parque i Spania og Georgia Aquarium.

De nye retningslinjene om sjøpattedyr kommer i forlengelsen av at TripAdvisor fra 2016 avsluttet salget av billetter til opplevelser der reisende har fysisk kontakt med fangede ville dyr, som elefantridning og tigerkos.

- Trives ikke

Politikken, som inkluderer TripAdvisors datterselskap Viator, kommer et år etter at selskapet forbød salg av billetter til forestillinger og show som blir betraktet å være nedverdigende for dyr, i ei tid med økt bekymring over dyreturisme og dyrevelferd.

- Hvaler og delfiner trives ikke i begrensede miljøer, og vi håper å se ei framtid der de lever som de skal - frie og ute i naturen, sier Dermot Halpin, TripAdvisors president for opplevelser og utleie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer