Nekter å si hva han stemte i OL-valget

- Det er et hemmelig valg, sier statsministeren til pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag har statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg, og Venstre-leder Trine Skei Grande stemt. Både i stortingsvalget, og i valget om det skal legges inn en søknad om OL i Oslo i 2022.

- Hemmelig valg Statsminister Jens Stoltenberg stemte ved Uranienborg skole i Oslo.

- Det er et hemmelig valg, sier Stoltenberg til  pressen når han blir spurt om han er for eller mot et OL i Oslo.

Han var sammen med sin kone Ingrid Schulerud, som heller ikke ville si hva hun stemte.

STEMTE: Venstreleder Trine Skei Grande avga sin stemme ved stortingsvalget 2013 og folkeavstemning for OL i Oslo 2022 på Gamlebyen skole.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STEMTE: Venstreleder Trine Skei Grande avga sin stemme ved stortingsvalget 2013 og folkeavstemning for OL i Oslo 2022 på Gamlebyen skole. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Høyres leder Erna Solberg er ikke folkeregistrert i Oslo, så hun stemmer ikke om OL i Oslo, og vil ikke si hva hun synes om et eventuelt OL i Oslo.

- Først må man ta stilling lokalt før det behandles nasjonalt, sier Solberg til Dagbladet.

Venstre-leder Trine Skei Grande har tidlgiere fortalt at hun har vært usikker i saken, men i dag fortalte hun hva hun stemte.

- Jo, jeg stemte for Oslo-OL i 2022, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB. Hun  stemte på Gamlebyen skole i Oslo sentrum.

- Billig og grønt Hun håper at det vil bli en fest for Norge.

- Jeg syns også demokratier skal stille opp for sånne arrangementer. Men jeg håper på et billig og grønt OL - en skikkelig fest for Norge, sier Skei Grande.

SV-leder Audun Lysbakken er også folkeregistrert i Oslo. Han sier til Dagbladet at han vil stemme nei til et OL i Oslo, slik Oslo SV anbefaler.

- Det er fordi at vi synes det vil være gøy med et OL i Norge, men at prisen blir for høy. Det blir tidenes dyreste byutviklingsprosjekt, og vi mener at vi kan skape god byutvikling i Oslo uten Ol, sier Lysbakken til Dagbladet.

- Vanvittig pengebruk Han sier at det er på tide at noen setter foten ned for pengebruken i forbindelse med OL.

- Jeg mener at OL nå har blitt et så gigantisk prosjekt med vanvittig pengebruk at det er på tide at noen setter foten ned og sier at OL-arrangementet må komme tilbake til en moderat og fornuftig ramme. Så lenge arrangementet bare blir større og dyrere er det ikke riktig å arrangere det, sier Lysbakken.

Oslos ordfører Fabian Stang har uttalt seg svært positivt om et OL i Oslo, men andre Høyre-topper sier nei. Til Aftenposten sier Per-Kristian Foss at han stemmer nei, og Michael Tetzschner, som tidligere var leder i Oslo Høyre sier til samme avis at han er usikker på hva et OL vil ha å si for andre, viktigere investeringer for byen.

Siv Jensen (Frp) sa i august til Nettavisen at hun også vil stemme nei til et OL i Oslo.

- Det er fordi jeg mener at OL skal være et nasjonalt idrettsarrangement. Derfor synes jeg første feil ligger i at det kun er en lokal folkeavstemning og ikke en nasjonal. Alle landets innbyggere burde fått muligheten til å delta i folkeavstemningen fordi det ikke bare er Oslos befolkning som må betale dette. Prislappen får alle skattebetalerne i Norge. Derfor burde det også være en nasjonal sak og ikke bare en lokal sak, sa Jensen til Nettavisen.