TAUS: Fylkesleder og statssekretær Kjersti Stenseng ønsker ikke å si noe om hva hun gjentatte ganger har diskutert med Vågå-ordfører Rune Øygard (innfelt). Foto: NTB Scanpix / Terje Bendiksby / Dagbladet / Øistein Norum Monsen
TAUS: Fylkesleder og statssekretær Kjersti Stenseng ønsker ikke å si noe om hva hun gjentatte ganger har diskutert med Vågå-ordfører Rune Øygard (innfelt). Foto: NTB Scanpix / Terje Bendiksby / Dagbladet / Øistein Norum MonsenVis mer

Nekter å si noe om samtalene med Øygard

Kjersti Stenseng vil ikke si noe om innholdet i de mange samtalene hun hadde med overgrepstiltalte Rune Øygard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en ny logg som Arbeiderpartiet har fremlagt i Rune Øygard-saken, kommer det fram at det har vært langt hyppigere kontakt mellom sentrale medlemmer i partiet og Rune Øygard enn tidligere kjent.

- Arbeiderpartiet har altså hatt mye kontakt med Rune Øygard under hele prosessen. Det er interessant, sier bistandsavokat Nina Emilie Braathen Hjortdal til Dagbladet.

17. oktober offentliggjorde Arbeiderpartiet en logg over telefonsamtaler i Øygard-saken. Nylig la partiet ut en ny og utvidet logg over samtalene.

Hemmelig innhold Ifølge loggen statssekretær og leder av Oppland Arbeiderparti Kjersti Stenseng gjentatte ganger hatt samtaler med Rune Øygard. Men hun vil ikke si noe om innholdet i disse samtalene. Hun vil heller ikke si noe om hva de visste om saken underveis.

- Samtalene har vært privat, og jeg vil ikke si noe om hva vi har snakket om, sier Kjersti Stenseng til Dagbladet.

- Du var i kontakt med Øygard den 22., 23. og 27. september i 2011 like etter saken ble kjent offentlig. Hva snakket dere om da?

- Nei, det vil jeg ikke svare på, sier Stenseng til Dagbladet.

I alle faser Samtalene med Øygard skal ha funnet sted i alle faser av saken mot ham.

- Du hadde også kontakt med Øygard rett etter tiltalen mot han ble tatt ut. Snakket dere om skyldspørsmålet da?

- Jeg vil ikke referere til private samtaler mellom oss, sier hun.

- Har dere snakket noe om skyldspørsmålet i saken?

HAR REAGERT: Nina Emilie Braathen Hjortdal er bistandsadvokat for jenta som mener Rune Øygard hadde seksuell omgang med henne rundt 50 ganger fra hun var 13 år. Hjortdal mener Arbeiderpartiet har vist stor interesse for Øygard og mindre for jenta (16). Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HAR REAGERT: Nina Emilie Braathen Hjortdal er bistandsadvokat for jenta som mener Rune Øygard hadde seksuell omgang med henne rundt 50 ganger fra hun var 13 år. Hjortdal mener Arbeiderpartiet har vist stor interesse for Øygard og mindre for jenta (16). Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Det kan jeg helle ikke kommentere. Det er opp til politiet å drive etterforskning i saken, sier Kjersti Stenseng.

Råd om permisjon - Det jeg kan si er at vi i de samtalene jeg hadde med Rune Øygard, rådet han til å ta permisjon. Det ble gjort i flere av samtalene, sier Stenseng.

Fra saken ble kjent til Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet uttrykte mistillit til den permitterte ordføreren, har Kjersti Stenseng hatt mange samtaler med Øygard.

Hun sier til Dagbladet at hun likevel ble overrasket over informasjonen som kom fram forrige fredag. Den dagen ble den seksualiserte dialogen på Skype mellom Rune Øygard og den fornærmede jenta (16) lagt fram i retten. Øygard beskriver selv dialogen som «griseprat».

- Det som kom fram i retten fredag var nytt for meg. Det hadde jeg ikke kjennskap til, sier leder Kjersti Stenseng i Oppland Arbeiderparti.

Bistandsadvokat Hjortdal ønsker ikke å kommentere hvorvidt den omfattende kontakten mellom Arbeiderpartiet og Øygard vil føre til krav om at det føres vitner i retten som kan opplyse mer om disse samtalenes innhold.

LES MER: Vågå-saken

LOGGFØRT: Arbeiderpartiet har på sine hjemmesider oppdatert hvem som snakket med hvem og når i Øygard-saken. SKJERMDUMP: arbeiderpartiet.no
LOGGFØRT: Arbeiderpartiet har på sine hjemmesider oppdatert hvem som snakket med hvem og når i Øygard-saken. SKJERMDUMP: arbeiderpartiet.no Vis mer